734384_146407675521048_1780842659_n

ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ – ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ FORUM ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Η “κοινωνία αξίων” όπως και άλλοι πολιτικοί,σχηματισμοί από πολλούς πολιτικούς χώρους, έχουν αποκλειστεί από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση λόγω του πλαφόν του 3% που υπάρχει στον εκλογικό νόμο.
Σας θυμίζουμε ότι την τελευταία φορά που έγιναν εκλογές με απλή αναλογική, υπήρχαν κόμματα που είχαν πάρει 0,3% και εξέλεξαν βουλευτή, εκπροσωπούμενα στο κοινοβούλιο.

Σήμερα κόμματα που εκπροσωπούν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, μένουν εκτός Κοινοβουλίου. Συνολικά το 7-10% του Ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή περίπου 900.000 ψηφοφόροι μένουν χωρίς φωνή στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ το 44% των ψηφοφόρων δεν προσήλθε στις κάλπες, για διάφορους λόγους αλλά πρωτίστως γιατί είναι απογοητευμένοι από την παθογένεια του πολιτικού κατεστημένου.

Το πλαφόν του 3% τελικά λειτουργεί υπέρ του πολιτικού κατεστημένου, που χρηματοδοτείται από τα δημόσια ταμεία και ενισχύεται από το πελατειακό σύστημα. Με τον αποκλεισμό αυτό, αποτρέπουν την ισχυρή αμφισβήτησή τους απο τους νέους και αναγκαστικά μικρούς πολιτικούς σχηματισμούς, που δημιουργούνται με περιορισμένους πόρους από τις μικρές συνδρομές των μελών τους, χωρίς σεσηπότες πολιτικούς και με πολλές και καλές νέες ιδέες και προτάσεις!
Στο τέλος όμως συνήθως, αναγκάζονται να διαλυθούν, κυρίως λόγω ελειψης σκοπού σε ότι καταλήγουν να κάνουν, είτε τους καταβροχθίζει το παλαιοκομματικό και βαθιά ριζωμένο, κρατικοδίαιτο πολιτικό σύστημα.

Η “κοινωνία αξίων” είναι ίσως από τα λίγα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα που οριοθέτησε με σαφήνεια το σκοπό ύπαρξής της, που είναι “η διαμόρφωση πολιτικής και εφικτών προτάσεων στρατηγικής”, επι τη βάσει του Συνταγματικού Θεσμικού της ρόλου ως πολιτικού φορέα εκπροσώπησης της βούλησης ενός τμήματος του Ελληνικού λαού που την ψήφησε.
Με συνέπεια και βούληση για την επίτευξη αυτού του σκοπού κάνει συνεχείς πολιτικές παραστάσεις και παρεμβάσεις στα θεσμικά όργανα διακυβέρνησης, σε δημόσιους λειτουργούς και σενπεριφερειακούς και δημοτικούς φορείς.
Όμως αυτό δεν επιλυει το πρόβλημα της ύπαρξης εκτός κοινοβουλίου πολλών κομμάτων, που εκπροσωπούν μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού.

Για να αναδείξουμε όλοι τον ζωτικό αυτό σκοπό που προκύπτει από το Σύνταγμα της χώρας και για να ανακτήσουμε το θεσμικό ρόλο που μας αναλογεί, εκπροσωπώντας ενεργά και δυναμικα τους συμπολίτες μας που μας ψήφισαν:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ

τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, για την σύγκλιση και τακτική λειτουργία ενός “ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ FORUM ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ”.

Τα κόμματα αυτά μπορούν να είναι απαλλαγμένα από πολιτικό κόστος, πελατειακές δεσμεύσεις και παλαιοκομματικές ισορροπίες, και μπορούν να εκφράζονται με μεγαλύτερη αμεσότητα, συνέπεια, σαφήνεια και τόλμη για τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου.

Οι διαβουλεύσεις του “Εξωκοινοβουλευτικου Forum Διαβούλευσης”, θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση με συγκεκριμένη ατζέντα συζήτησης θεμάτων, που θα καθορίζεται από μία συντονιστική δομή που θα αποφασισθεί. Ως χώρος προτείνεται να αιτηθεί επισήμως και συλλογικά, η “Παληά Βουλή”.

Ο σκοπός αυτού το “ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ”, είναι πρωτίστως να συζητούνται οι θέσεις και οι προτάσεις των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, ώστε εάν κάποιες από αυτές είναι συμβατές μεταξύ τους, να μπορούν να υποβληθούν με Θεσμικό χαρακτήρα (που προκύπτει “de jure” από το Σύνταγμα) στο κοινοβούλιο, για να ληφθούν υπ όψη στη διαμόρφωση του νομικού του έργου.

Είναι δεδομένο ότι σε μία ανοικτή δημοκρατική διαβούλευση θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Όμως ακόμη και αυτή η επίσημη δημόσια καταγραφή των θέσεων ενός εκάστου κόμματος και η υποβολή τους στο κοινοβούλιο, δίνει βαρύτητα στις διακριτές αυτές θέσεις, αυξάνει την ευθύνη του κοινοβουλίου για να τις ακούσει και να τις λάβει υπ´ όψη και βελτιώνει τη δεξαμενή επιλογών που παρουσιάζονται στο κυβερνητικό νομοθετικό έργο.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι διευρύνουμε τη Δημοκρατία, δίνοντας τη δυνατότητα Θεσμικής Συνταγματικής Εκπροσώπησης και Φωνής σε όλους τους Έλληνες που το πελατειακό κομματικό συστημα τους έχει αντιδημοκρατικά αποκλείσει τεχνηέντως.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s