Κλιμάκιο της «κοινωνίας αξιών» με επικεφαλής τον πρόεδρο, Στέλιο Φενέκο, επισκέφθηκε το Νομό Κοζάνης και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της πόλης, Ιωάννη Μητλιάγκα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκαν κρίσιμα ζητήματα της περιοχής καθώς και οι συναφείς δράσεις των φορέων και τα προβλήματα που αναδύονται μέχρι σήμερα.
Ο κ. Φενέκος είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει στους επικεφαλής των φορέων της πόλης θέσεις και προτάσεις της «κοινωνίας αξιών» που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και τον υπάρχοντα στρατηγικό σχεδιασμό για την περιφερειακή ανάπρτυξη.


Τέλος το κλιμάκιο και ο Πρόεδρος ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη στην «Κοβεντάρειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (ΚΔΒΚ),της οποίας η ιστορία ξεκινά το 17ο αιώνα συγκαταλέγεται δε στις πιο σημαντικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού παλιών βιβλίων που περιέχει, των χειρογράφων, του αρχειακού υλικού. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η «Κοβεντάρειος» δίνει στέγη τόσο στα παλαίτυπα «Μετά τα Φυσικά» και «Περί ζώων ιστορίας» του Αριστοτέλη (εκτύπωση 1497), στη «Χάρτα του Ρήγα» (εκτύπωση 1796-97), στον Παγκόσμιο χάρτη του Άνθιμου Γαζή (1800), στην πρώτη ελληνική εφημερίδα των αδελφών Μαρκίδων Πούλιου («Εφημερίς» 1790-1797) όσο και σε 120.000 χειρόγραφα, κώδικες, χάρτες, φυλλάδια και βιβλία.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s