Η «κοινωνία αξιών» με παρέμβαση του προέδρου της Στέλιου Φενέκου, στην τηλεόραση του OPEN την Πέμπτη 10 Μαρτίου, αναφορικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας δηλώνει ότι θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τον πληθυσμό των ομογενών μας στην περιοχή της Μαριούπολης.
H οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση αυξάνει τους κίνδυνους για τις ζωές των αμάχων της περιοχής δεδομένου ότι μέχρι τώρα πολλοί άνθρωποι και ομοεθνείς μας παραμένουν εγκλωβισμένοι στον κλοιό των πολεμικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακόμα και στον πόλεμο υπάρχουν προτεραιότητες όμως η βασική προτεραιότητα είναι η προστασία των αμάχων!

Η πρόταση της «κοινωνίας αξιών» είναι, να εξεταστεί άμεσα η δυνατότητα εκκένωσης του πληθυσμού είτε με πλοία που βρίσκονται ήδη εγκλωβισμένα στην περιοχή είτε με αποστολή επιβατηγών που θα συνδράμουν από το λιμάνι της Μαριούπολης στο έργο της μετακίνησης των αμάχων και των Ελλήνων ομογενών σε ασφαλές σημείο .
Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη από τη συνθήκη του Μοντρέ και με βάση την απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ να επιτρέψει την διέλευση των πλοίων για ανθρωπιστικούς λόγους.

Τέλος η « κοινωνία αξιών» κάνει έκκληση στη Διεθνή Kοινότητα να σταλούν άμεσα στην Ουκρανία παρατηρητές από τον ΟΗΕ και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για να καταγράψουν με ονόματα τους ηγέτες των στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων που είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται στην περιοχή ώστε να υποστούν δίκαιη τιμωρία.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s