κοινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 κλιμάκιο της “κοινωνίας αξιών” πραγματοποίησε επίσκεψη στην Λαμία και συνάντηση με τον περιφερειάρχη κύριο Κώστα Μπακογιάννη στην έδρα της περιφέρειας στην πόλη.

Τον κλιμάκιο αποτελείτο από τον πρόεδρο της “κοινωνίας αξιών” Στέλιο Φενέκο, τους εκπροσώπους στο Ν. Φθιώτιδας, Εύα Ασημακοπούλου και Ταξιάρχη Ρέλλια και την υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου Νικολέττα Διαμαντάκου.

Στην πολύ καλή συζήτηση/ενημέρωση που ακολούθησε, ο κ. Στέλιος Φενέκος και οι εκπρόσωποι στον Ν.Φθιώτιδας παρουσίασαν στον κ. Κώστα Μπακογιάννη και στους συνεργάτες του την αντίληψη της “κοινωνίας αξιών” για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και ότι αυτή θα έλθει μέσα από την περιφερειακή ανάπτυξη καθώς και την διαπίστωση ότι αυτό το μοντέλο αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό για την ανάπτυξη όλης της Ευρώπης.

Παρουσιάσθηκε σε αδρές γραμμές η πρόταση για την περιφερειακή ανάπτυξη που έχει επεξεργαστεί η “κοινωνία αξιών” και την οποία εξειδικεύει πλέον για κάθε περιφέρεια. Συμφωνήθηκε να κατατεθεί τις επόμενες μέρες για μελέτη από την Περιφέρεια.

Αναγνωρίσθηκε το σημαντικό έργο που έχει γίνει από την περιφέρεια σε ότι αφορά τον σύγχρονο και ρεαλιστικό στρατηγικό σχεδιασμό που έχει γίνει για την ανάπτυξη της και η πολύ καλή απορρόφηση που έχει επιτευχθεί στα κονδύλια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στον στρατηγικό σχεδιασμό στην χώρα.

Επίσης εξετάσθηκαν και τα προβλήματα που υπάρχουν στον «Καλλικράτη», για τον ρόλο, τις αρμοδιότητες και τα διατιθέμενα κονδύλια για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται με το μοντέλο της απλής αναλογικής όπως προβλέπεται στο νέο σχέδιο «Κλεισθένης» και όπως προωθείται από την κυβέρνηση για την τοπική αυτοδιοίκηση .

Πέραν των θεμάτων τοπικής αυτοδιοίκησης, συζητήθηκαν και προτάσεις της “κοινωνίας αξιών” για να αμβλυνθούν κρίσιμα θέματα στην συμφωνία με τα Σκόπια, καθώς και άλλα ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας.

Η “κοινωνία αξιών” ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τους συνεργάτες του, για την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση, που μας επιβεβαίωσε την αντίληψη που υπάρχει ότι η περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος λειτουργεί αποτελεσματικά και ως πρότυπο για την περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς και για το εξαίρετο κλίμα υποδοχής, συζήτησης και φιλοξενίας .

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s