κοινα

Έχουν περάσει δυο εβδομάδες από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και η πόλη βρίσκεται ακόμα σε απελπιστική κατάσταση. Οι ανάγκες εντοπίζονται κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό.

Η «κοινωνία αξιών» μετείχε εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια, σε αντίθεση με όσους πολιτικούς εμφανίζονται εκεί μόνο με την παρουσία καμερών, ενώ απουσιάζουν από εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες!!!

Διαπιστώσαμε κατά την παρουσία μας εκεί , ότι στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης επικρατεί το αδιαχώρητο από προσφορές ειδών ρουχισμού και όπως ενημερωθήκαμε δεν χρειάζονται πλέον τέτοια είδη.

Εντοπίζεται επίσης πρόβλημα στο συντονισμό των εθελοντικών δράσεων, με αποτέλεσμα οι προσφορές των πολιτών να μπαίνουν στο στόχαστρο πλιατσικολόγων…

 

 

 

Για την διαχείριση , τη διαλογή και την διανομή των συγκεκριμένων ειδών χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια, ώστε αυτό το έργο να ολοκληρωθεί εγκαίρως και οι προσφορές των πολιτών να φθάσουν άμεσα στους πληγέντες και να μην χαθούν . Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας χειμώνα.

Επιπλέον εθελοντές χρειάζονται και για τους παρακάτω τομείς:
1. Καθαρισμός σπιτιών
2. Διανομή φαγητού
3. Καταγραφή αναγκών

Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει, μπορεί να απευθυνθεί στο δημαρχείο Μάνδρας πληροφορίες όμως μπορεί να παράσχει και ο τομέας ακτιβισμού της «κοινωνίας αξιών».
Επικοινωνήστε με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Μάνδρας στο τηλ. 6986992985, και με την “κοινωνία αξιών” στο mail koinoniaaxion@gmail.com

“ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΔΡΑΣΗ”!

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s