Αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση από την κυβέρνηση για το επεισόδιο με το Τουρκικό πλοίο, για το οποίο υπήρχαν σοβαρές πληροφορίες ότι μετέφερε ναρκωτικά και δεν σταμάτησε για έλεγχο παρά τις εντολές του Λιμενικού και τις προειδοποιητικές βολές που ερρίφθησαν.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ βιάστηκε να καλύψει πλήρως το Τουρκικό πλοίο με τις δηλώσεις του και μάλιστα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το γεγονός για να προβάλει τις Τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο. Επίσης προσπαθεί να προκαταλάβει την εξέλιξη των γεγονότων και την κοινή γνώμη, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ελληνική πλευρά και ζητώντας μας εξηγήσεις.
Ελπίζουμε η κυβέρνηση να τοποθετηθεί όπως αρμόζει σε κυρίαρχο κράτος το οποίο ενασκεί τις νόμιμες εξουσίες του όταν παραβιάζονται οι νόμοι στην επικράτειά του!!!
Όσον αφορά την αδυναμία του σκάφους του Λιμενικού να σταματήσει δυναμικά το Τουρκικό πλοίο, όσοι γνωρίζουν τα επιχειρησιακά προβλήματα για μία τέτοια ενέργεια (σε διεθνή ύδατα που έχουν ελάχιστο εύρος μεταξύ των χωρικών υδάτων που γειτνιάζουν), θα καταλάβουν ότι δεν είχε τέτοια δυνατότητα χωρίς να κινδυνεύσουν πολλές ανθρώπινες ζωές.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s