Η παραίτηση των δύο αντιπροέδρων  του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και Χρήστου Ράμμου από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, εξαιτίας της ανακοίνωσης που αυτή εξέδωσε για την αναβολή της διάσκεψης της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών, επιβεβαιώνει την ορθότητα της κοινής θέσης της “κοινωνίας αξιών” και της ΕΔΗΚ που με ανακοίνωσή τους επέκριναν την απόφαση του Προέδρου του ΣτΕ να ακυρώσει την διάσκεψη  για τις τηλεοπτικές άδειες. 


Η κ. Κ. Σακελλαροπούλου στην επιστολή παραίτησής της αναφέρει ότι:  «…με την ανακοίνωση …μετατρέπεται ουσιαστικά η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, για πρώτη φορά, σε γραφείο τύπου του Προέδρου του Δικαστηρίου.»
Ο κ. Χ. Ράμμος, από την πλευρά του, αναφέρει ότι:  «…η άποψη που δέχεται ότι  το Δικαστήριο αντί να διασκεφθεί και να εκδώσει απόφαση επί οποιασδήποτε υποθέσεως, ανεξαρτήτως της φύσεώς της, είναι σκόπιμο να αναβάλει επ’ αόριστον την διάσκεψή του με την επίκληση ενός κάποιου κλίματος (το οποίο βεβαίως το Δικαστήριο δεν μπορεί να ελέγξει) συνιστά κατά την γνώμη μου αρνησιδικία.»
Η Δικαιοσύνη καθίσταται πραγματικά ανεξάρτητος Δημοκρατικός θεσμός, όταν και οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να την καταστήσουν πλήρως ανεξάρτητη!!!Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s