safe_image.php

ΨΕΥΔΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΔΕΟΣ  H ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ;

Με θυμό άκουσα τον υπουργό άμυνας κ. Καμμένο στη Βουλή, να αφιερώνει την συμφωνία με το ΝΑΤΟ στους τρεις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους για να επιτελέσουν το λειτούργημά τους!

Τι θράσος από έναν άνθρωπο που την ίδια στιγμή ψεύδεται προς τον Ελληνικό λαό στο κοινοβούλιο!
Απόλυτη θρασυδειλία που δείχνει την ανυπαρξία οιασδήποτε αίσθησης ευθύνης και καθήκοντος από έναν καιροσκόπο, σφετεριστή της θυσίας τους!

Διάβασα με προσοχή το ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ και άκουσα τις δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ αλλά και όλων των εμπλεκομένων.
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί σε διαδικασίες επαναπροώθησης των προσφύγων που εντοπίζονται στη θάλασσα, προς τη Τουρκία.

Και τα ερωτήματα προς τον κ. Καμμένο είναι συγκεκριμένα και θα έπρεπε να τεθούν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσής τους στη Βουλή και δεν ετέθησαν.
Και αυτά είναι:
1. Από που προκύπτει η δέσμευση αυτή της Τουρκίας ότι θα δέχεται πίσω όλους τους πρόσφυγες/ μετανάστες που εντοπίζονται στη θάλασσα, αδιακρίτως της περιοχής εντοπισμού των; (Τουρκικά ή Ελληνικά χωρικά ύδατα, και διεθνή ύδατα).

2. Εάν οι πρόσφυγες/μετανάστες πέσουν στη θάλασσα και συλλέγουν στα πλαίσια της έρευνας διάσωσης ανθρώπων στη θάλασσα, θα τους πηγαίνουν στη Τουρκία αδιακρίτως που διασώθηκαν και χωρίς να λαμβάνεται υπ´ όψη ότι πολλοί από αυτούς θα χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης;
Καταλαβαίνετε κ. Καμμένε τις νομικές επιπτώσεις μίας τέτοιας ηλίθιας ρύθμισης, που πέραν των νομικών διεκδικήσεων που μπορεί να προκύψουν, τινάζει στον αέρα το σύστημα έρευνας και διάσωσης στις περιοχές που η χώρα μας έχει αρμοδιότητα, ενώ ενισχύει τις Τουρκικές θέσεις;

3. Καταλαβαίνετε ότι με την ψευδή (ελπίζω!!!) τοποθέτησή σας, εκχωρείτε στους Τούρκους στην ουσία συναρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης, σε περιοχές του Αιγαίου δικής μας αρμοδιότητας και ανοίγετε τον ασκό της συνδιαχείρισης;

Για να καλύψετε την άγνοιά σας και τα λάθη σας, καλυφθήκατε στη Βουλή των Ελλήνων ενώπιον του Ελληνικού λαού πίσω από το απόρρητο. Γιατί όμως απόρρητο “σε όλες” τις πτυχές μίας τέτοιας μορφής διεθνούς επιχείρησης; Όσα θα έπρεπε να ερωτηθείτε και σας ρωτάμε εμείς σήμερα, (αφού η αντιπολίτευση δεν το έκανε), δεν μπορεί να είναι απόρρητα.

Επίσης ακούσαμε ότι ενημερώσατε την κ. Μπακογιάννη με εμπιστευτικό χαρακτήρα, αλλά η κ. Μπακογιάννη δεν είχε ενημερώσει ως όφειλε αμέσως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα και να ρωτήσει και να επισημάνει τα σωστά πράγματα!

Η “κοινωνία αξίων” έγκαιρα δημοσιοποίησε και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την συγκεκριμένη συνεργασία με το ΝΑΤΟ.
Σας παρακινούμε να τα λάβετε υπ´ όψη στο επιχειρησιακό σχέδιο που θα ακολουθήσει στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Επιπρόσθετα, το γράφουμε με κεφαλαία για να μην σας διαφύγει:

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, να αναφέρεται χωρίς γεωγραφικά στίγματα σε όλο το εύρος των ζωνών εθνικής κυριαρχίας και αρμοδιοτήτων και να περιλαμβάνει ΟΛΑ τα νησιά που βρίσκονται απέναντι από τη Τουρκία. Η διαταγή αυτή όπως την περιγράφουμε, είναι εξαιρετικά σημαντική για τα εθνικα συμφέροντα, και έαν δεν το καταλαβαίνετε, φωνάξτε μας να σας εξηγήσουμε πως να την αξιοποιήσετε ως προς το ΝΑΤΟ, το πότε και το γιατί!

Όσον αφορά τα όσα είπατε στη Βουλή, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσο και να προσπαθήσετε να κρυφτείτε, σύντομα θα βγεί το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης και θα αποκαλυφθείτε!

Πλην όμως φοβάμαι όμως, ότι θα είναι πολύ αργά για διορθωτικές κινήσεις!

Προέδρος της ”κοινωνίας αξιών”

Στέλιος Φενέκος

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s