0684577001381859144

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΔΙΕΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ

Διαβάζω πλήθος επιφανειακών δημοσιευμάτων για την αδυναμία της Ελλάδος να ελέγξει τα θαλάσσια σύνορα της.

Μάλιστα οι Ευρωπαίοι τώρα θυμήθηκαν ότι είναι και θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης, ενώ έκαναν ότι μπορούσαν μέχρι τώρα για να μην ασχοληθούν και να μας αφήσουν μόνους μας με το πρόβλημα των Τουρκικών παραβιάσεων των Ελληνικών (Ευρωπαϊκών;) χωρικών υδάτων και του Ελληνικού (Ευρωπαϊκού;) εναέριου χώρου.
Σήμερα, τελείως καιροσκοπικά, κατηγορούν πάλι την Ελλάδα για αδυναμία ελέγχου των θαλασσίων συνόρων και για αδυναμία αποτροπής εισόδου του ρεύματος των μεταναστών. Μας απειλούν μάλιστα με απομόνωση και έξοδο από τη συνθήκη Σέγκεν!

Οι υπερφίαλοι και επιπόλαιοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, επιμένουν για κοινές περιπολίες με τη Τουρκία, αγνοώντας βασικά ζητήματα για το πως λειτουργεί η αποτροπή στη θάλασσα και για το πως η ανάγκη για τη διάσωση ανθρώπων επηρεάζει συνολικά την επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, η αποτροπή στη…μισή θάλασσα για τις βάρκες των διακινητών δεν μπορεί να ισχύσει.
Από τη στιγμή που οι βάρκες βγουν στη θάλασσα και περάσουν είτε όχι τα χωρικά ύδατα, έαν τις εντοπίσουν τα πλοία, το μόνο που μπορούν να κανουν είναι να τους ανεβάσουν (στα πλοία), για να μην πνιγούν και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στη ακτή. Στη Τουρκική αν είναι στα Τουρκικά ύδατα από τα Τουρκικά πλοία, στην Ελληνική αν είναι στα Ελληνικα από τα Ελληνικα πλοία.
Έαν μάλιστα οι δουλεμποροι ή οι ίδιοι οι μετανάστες αναποδογυρίσουν τις βάρκες (αυτό κάνουν), τότε η επιχείρηση γίνεται “διάσωση ανθρώπου στη θάλασσα” και ενεργοποιούνται οι διαδικασίες “ερευνας και διάσωσης” στη θάλασσα, οπου πρωτευων στόχος πλέον είναι η διάσωση των ανθρώπων, όπου κι αν ευρίσκονται οι ναυαγοί!

Έαν οι Τούρκοι δεν ελέγξουν στην ακτή, την επιβίβαση σε βάρκες (εκεί έχει έννοια η αποτροπή), δεν μπορεί να αποτραπεί η είσοδός τους στη χώρα μας!

 

Στέλιος Φενέκος

Πρόεδρος της  ”κοινωνίας αξιών”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s