734384_146407675521048_1780842659_n

“ΜΙΚΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ” VS “ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ”

Οι κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με τη Τουρκία, είναι η λύση που προσπαθούν να επιβάλει η ΕΕ στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού!

Αν κάποιος έχει λάβει μέρος σε μία ανάλογη επιχείρηση στη θάλασσα ξέρει ότι στην ουσία δεν μπορείς να ελέγξεις τις ροές των μεταναστών, αλλά κυρίως να είσαι κοντά για να διασώσεις όσους ναυαγούν, λόγω των καιρικών συνθηκών και πνίγονται αβοήθητοι.
Αλλά και πάλι, η παρουσία πλοίων όταν είναι ορατά από τις βάρκες των δουλέμπορων, σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί λόγο ανατροπής της βάρκας, ώστε να προστρέξουν για διάσωση τα πλοία και να περιμαζέψουν έτσι τους μετανάστες, οι οποίοι πλέον αποκτούν το χαρακτήρα του ναυαγού και επιβάλλεται να δεχθούν βοήθεια.
Συνεπώς “de facto” αυτό σημαίνει ότι το πλοίο θα τον μεταφέρει στην χώρα μας για την χρήζουσα βοήθεια. Ως αποτέλεσμα, ο κίνδυνος να πνιγούν κάποιοι εξακολουθεί να παραμένει υψηλότατος και πολλές φορές αναποφευκτος!

Οι περιπολίες συνεπώς δεν μπορούν να σταματήσουν τους πνιγμούς και να αποτρέψουν τελικα την είσοδο των μεταναστών στη χώρα, εάν δεν σταματήσει η ροή από την Τουρκική ακτή που αποτελεί ευθύνη της Τουρκίας να την ελέγξει και να συλλάβει τους λαθρέμπορους, οι οποίοι σημειωτέον ούτε καν επιβαίνουν στα “καρυδότσουφλα” μίας χρήσεως. Έχει αναπτυχθεί μάλιστα μία πολύ επικερδής βιομηχανία κατασκευής τέτοιων βαρκών στις ακτές της Τουρκίας και δυστυχώς οι Τουρκικές αρχές Όχι μόνο το επιτρέπουν αλλα το υποκινούν κιόλας!
Συνεπώς, οι κοινές περιπολίες για τις οποίες κόπτωνται οι Τουρκοί, είναι φαρισαϊσμός και πρόσχημα για να επεκτείνουν και με τη βούλα την παρουσία τους και την επιρροή τους σε όλο το Αιγαίο.

Η δε ΕΕ απόλυτα φαρισαϊκά κι αυτή, προβάλει αρνητικά την απροθυμία της Ελλάδος για κοινές περιπολίες και καλύπτεται πίσω από αυτή την άρνηση, διότι αφενός δεν θέλει να ξοδεύει χρήματα για μικτές Ευρωπαικές περιπολίες, αφ´ ετέρου δεν θέλει να αναλάβει εμπρακτα την ευθύνη διαχείρισης του προβλήματος.
Επίσης είναι επιθυμητό και προωθείται από τις λοιπές χώρες της ΕΕ, οι χώρες του Νότου να είναι ο σταθμός εισόδου, δεδομένου ότι έτσι οι μετανάστες εγκλωβίζονται στις χώρες αυτές, συνεπικουρούσης και της συνθήκης του Δουβλίνου, ώστε να μπορούν να επιλέγουν με απόλυτο έλεγχο, τον αριθμό μεταναστών που θα δεχθούν αυτές (έαν τελικα δεχθούν)!
Η Ελλάδα από την πλευρά της, δεν κάνει σχεδόν τίποτε ώστε να αντιδράσει αποτελεσματικα στις υστερόβουλες αυτές μεθοδεύσεις.

Η “κοινωνία αξίων” έχει προτείνει εδώ και μήνες, επίσημα στους θεσμικούς φορείς, αντιπρόταση για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών, αποτελεσματικότερη διαχείριση της ροής και για τις κοινές περιπολίες!

Τη δημιουργία μικτών προξενικών αρχών της ΕΕ στις απέναντι ακτές της Τουρκίας, ώστε η καταγραφή και η κατανομή των προσφύγων
να γίνεται εκεί.
– Με τον τρόπο αυτό θα σταματήσει το μεγάλο και αναξέλεγκτο ρεύμα από τη θάλασσα με βάρκες και πνιγμούς!
– Θα αποδυναμωθούν σημαντικά οι δουλέμποροι και θα μειωθεί κατακόρυφα το εμπόριο ανθρώπινων ζωών!
– Οι ευρωπαϊκές χώρες θα δείξουν ετσι την υπεύθυνη στάση τους στο πρόβλημα και η ΕΕ θα δείξει ότι επιθυμεί κοινή ευρωπαική πολιτική με ίσους όρους και όχι να “νίπτει τας χείρας της” εις βάρος της χώρας μας!
– Οι μεταναστες θα μπορούν να ταξιδέψουν άμεσα και κατευθείαν στις χώρες επιθυμίας τους με ασσφάλεια και με αξιοπρέπεια.
– Το συνολικό κοστος των επιχειρήσεων θα μειωθεί κατακορυφα! Θα συνεχίσει βέβαια ενα πολύ μικρότερο ρεύμα παράνομης πλέον μετανάστευσης, αφού οι πραγματικοί πρόσφυγες θα μπορούν να αιτούνται άσυλο στα προξενεία!
– Θα αποκαλυφθούν και οι Τουρκικές προθέσεις εάν δεν αποδεχθούν τη λύση, η οποία θα πρέπει να προβληθεί καταλλήλως και να επιδιωχθεί να δεχθούν πιέσεις από την ΕΕ αλλά και τον ΟΗΕ.
– Θα αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις των λοιπων χωρών της ΕΕ, που θα κληθούν να συμμετάσχουν στις μικτές προξενικές αρχές και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
– Σημαντικότατο είναι οτι η Ελλάδα θα προβαλει μία σημαντική αντιπρόταση που θα σώζει ζωές, θα βελτιώνει τον έλεγχο, θα μειώνει κόστη και θα αποδυναμώνει τις φαρισαϊικές προτάσεις της ΕΕ και της Τουρκίας!

Επιτέλους ΑΚΟΥΣΤΕ μας!!!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s