734384_146407675521048_1780842659_n

Εν όψει συνεδρίου με ρώτησες και εγώ σου απαντώ…

Τι είναι αυτό που σε κάνει να συμμετέχεις στην κοινωνία αξίων και τι μπορώ να προσδοκώ εγώ εφόσον επιθυμώ να συμμετάσχω;

Η κοινωνία αξιών έχει πολλά να σου προσφέρει… Σου δίνει την δυνατότητα να εκφραστείς, να διαμορφώσεις τις θέσεις του κόμματος που μόνιμα επικαιροποιούνται από σένα και κάθε μέλος και φίλο που έχει προτάσεις και άποψη. Αν είσαι άνεργος για παράδειγμα μπορείς να βρεις ανθρώπους που θα σε στηρίξουν, θα σου δώσουν την δυνατότητα να δραστηριοποιηθείς ‘’κάτι που δεν μπορείς να κανείς μόνος σου μπορείς να το κάνεις σε συνεργασία με άλλους’’ και πως να το κάνουμε αντικειμενικά να το δεις… είναι καλύτερο να πίνεις τον καφέ σου διαμορφώνοντας θέσεις που επηρεάζουν και θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα του σήμερα και του αύριο; ή να πίνεις τον καφέ με τους φίλους σου κριτικάροντας τους μεν και τους δε περιμένοντας τον από μηχανής θεό να σου λύσει τα προβλήματα. Εγώ επιλέγω το πρώτο.

Ποια είναι η ιδεολογία σας;

Η ιδεολογίας μας είναι το κοινωνικό κέντρο αλλά επειδή οι έννοιες έχουν χάσει το νόημα τους θα μιλήσω με παραδείγματα. Θέλουμε ένα δημόσιο οργανωμένο με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Πιστεύουμε στην σύνθεση. Δεν υπάρχει μόνο μαύρο ή άσπρο για μας αλλά υπάρχει και το γκρι . Θέλουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά να γίνεται με όρους όχι μόνο με οικονομικούς αλλά και πολύ ευρύτερους!! Αναλυτικά θα βρεις εδώ (https://koinoniaaxion.gr/κυβερνητικό-πρόγραμμα/) τις θέσεις μας.

Μα καλά αφού δεν έχετε την δύναμη προς το παρόν να μπείτε στην βουλή πως θα πείσετε εκείνους που θεωρούν την ψήφο τους χαμένη σε μικρά κόμματα;

Η ψήφος δεν είναι χαμένη και εξηγούμαι. Με βάση το σύνταγμα εφόσον το κόμμα κατεβαίνει σε εκλογές έχει θεσμικό ρόλο διότι δεν παύει να εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους που το ψηφίσαν. Εμείς εκμεταλλευόμενοι τον θεσμικό μας ρόλο κλείνουμε ραντεβού με τους εκάστοτε υπουργούς και τους δίνουμε τις θέσεις μας για τον τομέα ευθύνης τους σε επίπεδο σχεδίου νόμου. Πολλές φορές εντάσσουν τις θέσεις μας σε νομοσχέδια που καταθέτουν. Χαρακτηριστική η υιοθέτηση της πρότασης μας για τα πλοία στο μεταναστευτικό πρόβλήμα ή το νομοσχέδιο για την διαφθορά από τον κ. Νικολούδη… Άρα στον βαθμό που μπορούν να επηρεάσουν και να παρουσιάσουν ρεαλιστικές προτάσεις, τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δυο επιλογές. Από την μία να κραυγάζουν και να καταγγέλλουν προσβλέποντας στον θυμό των πολιτών για να μπουν κάποια στιγμή στη βουλή ή να παρουσιάζουν προτάσεις εφαρμόσιμες με την μέθοδο που ανέφερα παραπάνω για να πείσουν για την χρησιμότητά τους να μπουν στην βουλή. (Εμείς επιλέγουμε το δεύτερο)

Μπορεί να είναι υποψήφιος κάποιος που ήλθε πρόσφατα στο κόμμα;

Ναι αρκεί να είναι μέλος ή να γραφτεί ένα μήνα πριν το συνέδριο..(με βάσει το καταστατικό), σε κάθε περίπτωση αν δεν προλάβει χρονικά εφόσον γραφτεί ως μέλος μπορεί να ψηφίσει( σε κάθε συνέδριο το κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιο για τη θέση του προέδρου, του αντιπρόεδρου και για τα δυο όργανα Πανελλήνιο συμβούλιο και Πολιτική επιτροπή)

Μα καλά γιατί δεν συνεργάζεστε με τα άλλα κόμματα του κέντρου;

Γιατί το επιδιώξαμε και οι απαντήσεις είναι δύο ή ελάτε όλοι με αρχηγό εμένα ή ελάτε εσείς οι 4-5 προβεβλημένοι και κλείστε το μαγαζί… Και εμείς λέμε άντε να αξιολογήσουμε την πρώτη πρόταση γιατί για την δεύτερη ούτε λόγος. Θα έρθουμε λοιπόν κάτω από εσένα… θα μπορούμε όμως να παράγουμε ελεύθερα πολιτική; μας απαντα…ναι πάνω στις θέσεις που ήδη έχουμε. Ωραία λέμε, και εμείς πάμε να αξιολογήσουμε τις θέσεις τους. Σας θέτω λοιπόν ένα παράδειγμα τυχαίο. Μπορείς να συνεργαστείς με κόμματα που παρουσιάζουν λαϊκίστικες θέσεις ως μεταρρυθμίσεις? Πχ. Δεν είναι λαϊκισμός να υπόσχεσαι ότι θα καταργήσεις τον εμφια με το ισοδύναμο της μέγιστης σύνταξης στα 2000ευρώ, όταν κάποιοι έχουν πληρώσει εισφορές 40 ετών; Πόσο κοινωνικά δίκαιο είναι αυτό; δεν είναι λαϊκισμός να υπόσχεσαι 50% μείωση των μισθών των αιρετών όταν γνωρίζεις ότι δεν είναι εφαρμόσιμο… γιατί θα αμείβονται οι περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες με 1200 και 650ευρω αντίστοιχα. Δεν είναι λαϊκισμός να λες ότι θα απολύσω δημοσίους υπαλλήλους γιατί δεν μπορεί να τους χρηματοδοτεί άλλο ο ιδιωτικός τομέας όταν ξέρεις ότι για κάθε 1 απόλυση στο δημόσιο χάνεις 3 στον ιδιωτικό τομέα…. και όχι τυχαία αλλά γιατί κατά βάσει δεν είναι εξαγωγικός αλλά είναι κρατικοδίαιτος ή αν όχι κρατικοδίαιτος βασίζεται στην κατανάλωση που προκύπτει ΚΑΙ από τους δημοσίους υπαλλήλους και αυτά τα αναφέρω γιατί θεωρούν κάποιοι ότι λαϊκιστές είναι οι αριστεροί… έλα όμως που υπάρχει δεξιός και κεντρώος λαϊκισμός. Πως λοιπόν να συνεργαστείς;

Κούρος Κωνσταντίνος
Υπεύθυνος Πολιτικού σχεδιασμού ΄΄κοινωνία αξιών΄΄

ΥΣΤ. Το συνέδριο θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στο 6942805262 και  πληροφορίες σύντομα θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες μας.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s