wpid-20150922015400

ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ “ΤΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΙ”

Με έκπληξη μάθαμε για το σκάνδαλο με τα παραποιημένα στοιχεία των εκπεμπόμενων ρύπων από τα αυτοκίνητα της VW.

Η έκπληξή μας δεν ήταν γιατί μία Γερμανική εταιρεία έκανε κάτι τέτοιο, αλλά κυρίως για τον όγκο των παραποιημένων αυτοκινήτων, για την μεθόδευση που ακολούθησε και για το ότι τα αποτελέσματα των πράξεων της αφορούσαν το περιβάλλον.
Μία από τις εταιρείες κολοσσούς σε όλο τον κόσμο συμπεριφέρθηκε σαν τον χειρότερο απατεώνα, αδιαφορώντας για τις επιβαρυντικές επιπτώσεις των πράξεών της με γνώμονα και μόνο το κέρδος!!!
Πλήρης καταρράκωση της έννοιας της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, της συνέπειας και της αξιοπιστίας μίας τεράστιας ιδιωτικής επιχείρησης και αποκάλυψη εκ νέου της ψευδεπίγραφης ηθικολογικής ρητορικής της Γερμανίας.
Για πολλοστή φορά πιάνεται “στα πράσσα” μία από τις προστατευόμενες εταιρείες της να κλέβει, να ξεγελά και να διαφθείρει τους πάντες, σε όλο τον κόσμο, χωρίς η κυβέρνησή της να κάνει κάτι πραγματικά αποτελεσματικό για να ξεκαθαρίσει την κόπρο!

Ένα άλλο επίσης συμπέρασμα που εξάγεται και για το οποίο η “κοινωνία αξιών” έχει διαμορφώσει και προτείνει θέσεις, είναι ότι η διαφθορά δεν αφορά μόνο το Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, γιατί όπως έχουμε τονίσει “it takes two to tango”.
Άς αναρωτηθούμε πόσοι ελεγκτές, προγραμματιστές και υπάλληλοι της εταιρείας, κάλυψαν και συμμετείχαν στην απάτη χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς!!!
Κοινή διαπίστωση είναι πλέον ότι καθημερινά συλλαμβάνονται εταιρείες του ιδιωτικού τομέα να διαφθείρουν, να εξαπατούν και να ρυπαίνουν περιβάλλον και ανθρώπους, με την στυγνή, αήθη και απάνθρωπη συμπεριφορά τους!

Δυστυχώς η διαφθορά δεν είναι αποκλειστικό “προνόμιο” του Δημοσίου και η πρότασή μας περιλαμβάνει και μέτρα αντιμετώπισης της διαφθοράς και του ιδιωτικού τομέα, που δεν αντιμετωπίζεται αποφασιστικά εν πολλοίς από τους υπεύθυνους κρατικούς μηχανισμούς.
Η ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρότασή μας, την οποία μπορείτε να βρείτε στο αναρτημένο στις σελίδες μας “κυβερνητικό βιβλιαράκι αξιών»,

(σύνδεσμος: https://koinoniaaxion.gr/%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1/)

κατατέθηκε πριν δύο χρόνια στους αρμόδιους Υπουργούς των προηγουμένων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην επιτροπή που σχηματίσθηκε υπό τον κ. Τέντε, για να ολοκληρώσει μελέτη για την καταπολέμηση της διαφθοράς, προκειμένου η κυβέρνηση να διαμορφώσει σχέδιο νόμου.

Όσο για τη Γερμανία, ας δώσει η ίδια το παράδειγμα και ας ξεκαθαρίσει τα του οίκου της, αν πραγματικά πιστεύει στον υγιή ανταγωνισμό και στην υγιή επιχειρηματικότητα που ηθικολογικά πρεβεύει (ας μην ξεχνάμε τα σκάνδαλα των τοξικών αποβλήτων που τα έθαβε σε περιοχές όχι μόνο του τρίτου κόσμου αλλά και σε χώρες κοντά στα σύνορά μας).

Η θέση της “κοινωνίας αξιών” είναι ότι η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, θα πρέπει να αποτελεί ανταγωνιστικό επιχειρηματικό πλεονέκτημα της χώρας μας!!!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s