koinonia axion LOGO (croped)

“ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ”

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΩΣ “ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ” ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Η “Νέα Mνημονιάδα”, δημιούργησε τις συνθήκες για να ξεγυμνωθεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα για τις προθέσεις, τα συμφέροντά του για την ανεπάρκειά του να διαχειριστεί τα εκρηκτικά προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε.

Είναι πλέον φανερό ότι ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ τους έχουν ως προτεραιότητα να διατηρήσουν τα δημόσια αξιώματα και τις παχυλές βουλευτικές αμοιβές. Αντιλαμβάνονται ότι έχει ξεκινήσει η αποδόμηση τους και προσπαθούν να παραμείνουν μέχρι τη τελευταία στιγμή γραπωμένοι από τις θεσούλες τους, απομυζώντας και τα τελευταία ευρώ που έχουν απομείνει στα ταμεία της χώρας. Οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι και τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι σίγουρα οι πλέον ευνοημένοι Έλληνες, προστατεύοντας πάντα με χυδαιότητα τα κεκτημένα τους, σε μία χώρα που κατέρρευσε.

Σήμερα οι του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (δεν επιβεβαίωσαν ούτε μία στιγμή ότι είναι κυβέρνηση) επέτυχαν το “αεικίνητο” της πολιτικής. Να μεταθέτουν το πολιτικό κόστος για τις δικές τους ενέργειες στους άλλους.
Μέσα σε έξι μήνες έχουν καταστρέψει ότι με θυσίες επιδιώχθηκε επί 5 χρόνια, και κατηγορούν όλους τους άλλους για το επίτευγμα αυτό. Έχουν φέρει ένα νέο και πιο βάρβαρο μνημόνιο, το οποίο αρνούνται να το αποδεχθούν και να το ψηφίσουν, ζητώντας όμως τη στήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποποιούμενοι των ευθυνών που απορρέουν από την διακυβέρνηση της χώρας.

Η αντιπολίτευση συλλήβδην, προσπαθεί να παγιδεύσει τη κυβέρνηση ψηφίζοντας το μνημόνιο και τα μέτρα, νομιμοποιώντας έτσι ως αναγκαιότητα τις δικές της παλαιο-μνημονιακές πολιτικές και ολιγωρίες. Επίσης αντιλαμβάνεται ότι οι εκλογές αυτή τη χρονική περίοδο δεν τους ευνοούν, ευχόμενοι ολόψυχα τη φθορά της κυβέρνησης από την ανάγκη να εφαρμόσει αυτά που ψηφίζονται στη Βουλή. Έτσι θα διατηρηθούν παρασιτιζόμενοι όσο περισσότερο μπορούν, θα ρίξουν τις ευθύνες στη κυβέρνηση, για την όπως φαίνεται πιθανότερο κάκιστη εφαρμογή των μέτρων, προβάλλοντας ταυτόχρονα το δικό τους εθνοσωτήριο λόγο, ελπίζοντας να ανακάμψουν ως” σωτήρες με υπευθυνότητα”, μετά την ολική καταστροφή.

Έχουν ανακαλύψει όλοι το “αεικίνητο” της πολιτικής επιβίωσης, προσποιούμενοι όλοι τους ανεύθυνους και μεταθέτοντας τις ευθύνες στους άλλους για να αποφύγουν τον “καιάδα” της πολιτικής αντίληψής τους, που είναι το πολιτικό κόστος για την εφαρμογή των μέτρων.
Για το μέλλον καμία ενέργεια, ούτε καν συζήτηση.
Για τα καθημερινά αδιέξοδα της κοινωνίας καμία ενέργεια επίσης, πλην μόνο μερικών φαρισαϊκών “δεκάρικών λόγων” για ανθρωπιστική βοήθεια (από ποιους; μα από τους άλλους φυσικά!!!), ενώ οι ίδιοι ευθύνονται για την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής μας!
Για όλα όσα χρειάζονται για να γίνει καλύτερη η ζωή μας, με δραστικές ενέργειες που να ξεπερνούν και να μην εγκλωβίζονται στα μνημόνια κανένας λόγος!
Οχυρωμένοι όλοι πίσω από φληναφήματα, δικαιολογίες, προπαγάνδα, θεωρίες συνομωσίας, διαστρεβλώσεις και ψεύδη, αποφεύγουν συστηματικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους να κυβερνήσουν και να διαχειριστούν ακόμη και τα απλά καθημερινά πράγματα που τόσο έχουμε ανάγκη στη καθημερινότητά μας. (Για την ολιγωρία των τοπικών αρχόντων σε ότι αφορά τη καθημερινότητα αυτή, θα αναφερθούμε σύντομα σε άλλο κείμενο!).

“ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ”

Τη ζωή μας πρέπει να την ξαναχτίσουμε πέτρα-πέτρα, βήμα-βήμα και να διαχειριστούμε με γενναιότητα όχι μόνο τα μεγάλα, αλλά και κάθε μικρό και καθημερινό πρόβλημα, γιατί το μέλλον είναι δικό μας επίτευγμα!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s