92808-208319

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
& ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ

Από την 31η Ιανουαρίου περιγράψαμε με ακρίβεια ολόκληρη την καταστροφική για την οικονομία και τη χώρα πορεία των “διαπραγματεύσεων”. Δεν κάναμε “προφητείες”, απλά καταλήξαμε στα συμπεράσματα αυτά, με τη χρήση ορθολογικών εργαλείων ανάλυσης (και “σωστή” αξιοποίηση των παιγνίων εμείς…), βασιζόμενοι και στη γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος και της λειτουργίας των θεσμών.

Τότε ακόμη, καλούσαμε όλα τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, να δημιουργήσουν ένα ευρωπαϊκό μέτωπο με κατάθεση κοινής πρότασης για τη συμφωνία, ώστε να πιέσουν την ιδεοληπτική κυβέρνηση και να δείξουν σε όλο το κόσμο, ότι το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού (75%) σκέφτεται διαφορετικά και δεν θέλει την έξοδο από την ευρωζώνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έλαβε 36%, που δεν αποτελεί την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και δεν νομιμοποιείται να οδηγεί τη χώρα εκτός ευρωζώνης με τις ιδεοληψίες, τα εσωτερικά του προβλήματα, τις αυτοαναιρέσεις και τα συμπεριφορικά προβλήματα των στελεχών του.

Μάλιστα είχαμε κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις για την συμφωνία που έπρεπε να επιδιώξουν και τον τρόπο που έπρεπε να διαπραγματευθούν.
Συγκεκριμένα εκτός των άλλων προτείναμε άμεσα να αιτηθούμε την παράταση της συμφωνίας και στη συνέχεια να διαπραγματευόμαστε κάθε μέτρο ξεχωριστά και όχι στο σύνολό τους (μη ξεχνάμε τα φληναφήματα της κυβέρνησης περί κατάργησης του μνημονίου με ένα νόμο). Επίσης συνιστούσαμε στη κυβέρνηση να αναλάβει έγκαιρα τη πρωτοβουλία των διαπραγματεύσεων και να μην τοποθετείται παθητικά αρνητικά, προτείνοντας τη δική της διεξοδική αντιπρόταση και τα δικά της ισοδύναμα μέτρα.

“Ανθ ημών Γουλιμής”.
Κανείς από τους λαλίστατους εκπροσώπους μας άκουσε, ούτε οι εφημερίδες που στείλαμε την ανάλυσή και τις προτάσεις μας τις δημοσίευσαν, ούτε οι υπουργοί που επισκεφθήκαμε τις έλαβαν υπ’ όψη. Όλοι κοίταζαν πως θα διαφυλάξουν τον εαυτό τους και τα προνόμιά τους ή υπέκυπταν στον εκφοβισμό (bullying) που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και οι “οπαδοί” της, προς όποιον αντιτίθεται στις επιλογές της.

Απογοητευτικό επίσης είναι ότι μέχρι πριν λίγες μέρες μέχρι να “καθίσει η μπίλια”, υπήρχαν κόμματα της αντιπολίτευσης που εκλιπαρούσαν για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, και άλλα που αμφιταλαντεύονταν εγκλωβισμένα ακόμη στη “μνημονιακή” η “αντιμνημονιακή” ρητορική, ανάλογα με τη συμφωνία που θα αποδεχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, καιροσκοπικά και για λόγους μικροπολιτικούς και μόνο!

“ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ”

Σήμερα, λίγο πριν το διαφαινόμενο τέλος, εξακολουθούμε να επιμένουμε να προτείνουμε στη κυβέρνηση τα εξής για μία ύστατη ελπίδα επίτευξης συμφωνίας:
1. Τεμαχισμό των μερών της συμφωνίας με αποδοχή περιορισμένων μέτρων τώρα, ώστε να μην σταματήσει η παροχή ρευστότητας από τον ELA. “Σαλαμοποίηση” δηλαδή της οιασδήποτε συμφωνίας και μετάθεση κάποιων κρίσιμων ζητημάτων για μελλοντικό χρόνο.

2. Άμεση αλλαγή της ρητορικής περί ρήξεων και τελεσιγράφων, παύση κάθε προσπάθειας αλληλο-μετάθεσης ευθυνών, κλπ. και μείωση στο ελάχιστο των δηλώσεων και των αυτό-διαψεύσεων.

3. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, που έχει αφεθεί στη τύχη της επί 5 μήνες και βρίσκεται στο κρισιμότερο σημείο της. Είναι η ΠΡΩΤΗ ευθύνη και η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ μας ΕΥΚΑΙΡΙΑ

4. Επιδίωξη για διευρυμένη κοινοβουλευτική συμφωνία για κάθε συμφωνηθέν και προτεινόμενο μέτρο. Η διευρυμένη κοινοβουλευτική συμφωνία είναι η βάση επιτυχίας. Θα αποδυναμώσει την ισχύ των αντίθετων φωνών στο ΣΥΡΙΖΑ και θα ενισχύσει την εικόνα της κυβέρνησης στα μάτια του λαού!

5. Άμεσο σταμάτημα της διεύρυνσης των δημόσιων δαπανών και άμεση παύση επανα-προσλήψεων και διεύρυνσης του δημόσιου τομέα.

6. Ενίσχυση των εισπρακτικών μηχανισμών φορολογικών εσόδων και ΦΠΑ κατά τη θερινή περίοδο και κυρίως σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς.

7. Άμεση αντικατάσταση του κ. Βαρουφάκη. “Πληγώθηκε” που του αφαιρέθηκε η ευθύνη διαπραγμάτευσης, έχει αποτύχει οικτρά ως υπουργός οικονομικών (του ξέφυγαν όλα τα νούμερα) και θα κάνει χειρότερο κακό!

8. Παρουσίαση ολοκληρωμένης πρότασης για το ασφαλιστικό με άμεση έναρξη κοινωνικού και κοινοβουλευτικού διαλόγου για αυτό. Ας δείτε την ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση της “κοινωνίας αξιών” για την προσαρμογή του ασφαλιστικού!

http://wp.me/p2SV3s-1c4 

9. Άμεση παρουσίαση σταθερού φορολογικού συστήματος και δια νόμου δέσμευση (με επιδίωξη αυξημένης κοινοβουλευτικής συμφωνίας), ότι δεν θα αλλάξει για τα επόμενα 10 χρόνια!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s