734384_146407675521048_1780842659_n

Κλιμάκιο της ”κοινωνίας αξιών” επισκέφθηκε τον Νομό Φθιώτιδας όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη καθώς και πραγματοποιησε συνεντέυξεις σε τοπικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Πρόεδρο κ Στυλιανό Φενέκο, την υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου κα Νικολέτα Διαμαντάκου Ροδοπούλου και τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου κ. Κωνσταντίνο Κούρο.

11120594_10206416368946384_372129907_n 11268025_10206416368786380_625877266_n

Οι συζήτησεις με τους τοπικούς φορείς εξελίχθηκαν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για τα τοπικά προβλήματα,  τα προγράμματα ΕΣΠΑ, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του κόμματος για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των περιφερειών παρέχοντάς τους και τους ανάλογους οικονομικούς πόρους στη βάση ανταποδοτικότητας των τελών των πολιτών.

Παράλληλα παρουσιάστηκε η θέση του κόμματος για μείωση σε 200+ βουλευτές στο κοινοβούλιο με δεύτερο σώμα γερουσίας αποτελούμενο από τους τοπικούς αιρετούς και εκπροσώπους κάθε νομού και περιφέρειας με σκοπό αφενός μεν τον έλεγχο και την ισορροπία του κοινωνικού συστήματος αλλά και την μεγαλύτερη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στο σύστημα λήψης αποφάσεων, με παράλληλη εκμετάλλευση των κατά τόπους παραγωγικών δυνατοτήτων ως βάση ανάπτυξης και αντιμετώπισης της τοπικής ανεργίας.Ο κύριος Μπακογιάννης με την σειρά του παρουσιάστηκε ιδιαίτερα θετικός στην υιοθέτηση προτάσεων από την κοινωνία αξιών.

(Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του κόμματος στους παρακάτω συνδέσμους)

STAR κεντρικής Ελλάδας    ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ      ΛαμίαFM1

Επίσης πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη   κ. Νικόλαο, όπου τα στελέχη της “κοινωνίας αξιών” ενημέρωσαν τον Σεβασμιότατο για τους σκοπούς, τις δράσεις και τους στόχους του νέου αυτού πολιτικού σχηματισμού.

Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια  τους και τόνισε πως αυτό που έχει ανάγκη η πατρίδα μας σήμερα είναι οι ουσιαστικές αξίες, οι οποίες μέσα στη γενική ισοπέδωση αξιών και ιδανικών έχουν αντικατασταθεί από άλλες, σύγχρονες αξίες, φαινομενικές και εφήμερες.

11414650_10206416370746429_1451525595_n

Ο πρόεδρος κ Στυλιανός Φενέκος ευχαρίστησε για το ιδιαίτερης σημασίας εξαιρετικό κοινωνικό έργο του μητροπολίτη Φθιώτιδας με τη δημιουργία  συσσιτίων και  ιδιαίτερα του γηροκομείου όπου με την ενεργοποίηση εθελοντικών κοινωνικών πόρων δίνει λύση σε κρίσιμα κοινωνικά και τοπικά προβλήματα και μειώνει τις επιπτώσεις τις ανθρωπιστικής κρίσης.

Ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μοντέλο του γηροκομείου που θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για το δημόσιο αφού ξεπερνά την έννοια της φιλανθρωπίας και της αγαθοεργίας και γίνεται ένα πρότυπο μοντέλου μάνατζμεντ ενός κοινωνικού οργανισμού.

Στα πλαίσια του Διαδραστικού Κοινωνικού Ακτιβισμού και την ολοκληρωμένη πρόταση για το σωφρονιστικό σύστημα, η κοινωνία αξιών επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού.

fylakes_domokou

Τέλος η “κοινωνία αξιών” επισκέφθηκε την κοινότητα Ανάβρας όπου συνεχίζει ακόμη και εν μέσω κρίσης να απασχολεί και να προωθείται ως πρότυπο λειτουργίας και ανάπτυξης.

anavra magnisias

Σε υψόμετρο 1000 μέτρων η Ανάβρα δεν γνώρισε ποτέ ανεργία, αλλά κυρίως οι κάτοικοί τους δεν ξέρουν τι είναι η οικονομική κρίση… Oι 700 κάτοικοι του χωριού, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.

banner

Το VORTAL tv βρέθηκε εκεί και κάνοντας κλικ ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την εκπομπή όπου θα σας ξεναγήσουμε σε αυτό το Θαύμα. Ευχαριστούμε θερμά τον πρώην πρόεδρο κύριο Τσουκαλά για την ξενάγηση και την φιλοξενία του.

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s