ImageHandler

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ, ΜΕ ΠΝΠ

Το εκρηκτικό μείγμα στελεχων, συντηρητικών δογματικών αριστερών τύπου Λαφαζάνη (που πιστεύουν στο κεντρικό σχεδιασμό και την καθοδήγηση της οικονομίας) μαζί με την μεταμόσχευση στο ΣΥΡΙΖΑ των στελεχών από το παλιό ΠΑΣΟΚ (που έχουν εθισθεί στις πελατειακές σχέσεις και στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα των κρατικών ενισχύσεων), επαναφέρει με Πράξεις Nομοθετικού Περιεχομένου τις παλιές κακές πρακτικές και ακυρώνει τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια.

Πρώτα απ’ όλα συνεχίζεται η αντιδημοκρατική πρακτική με τις ΠΝΠ νύκτα, με την πρόεδρο της Βουλής έκδηλα να προτιμά να κρύβεται όταν έρχονται ΠΝΠ στη Βουλή για ψηφοφορία.

Δεύτερον, ακούσαμε τη προεδρεύουσα της Βουλής να εκμεταλλεύεται το πρόσκαιρο θεσμικό της ρόλο για να υποστηρίξει με αήθης χαρακτηρισμούς από το Βήμα, ως πρόεδρος, τις θέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις των ΠΝΠ.

Τρίτον, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας όπως ισχυρίζονται ότι σχεδιάζουν, βασίζεται πάλι στη κάκιστη πρακτική των επιλεκτικών κρατικών ενισχύσεων, και στην κρατικοποίηση των εταιρειών. Την ίδια στιγμή καταναλώνονται οι ελάχιστοι πόροι επιλεκτικά, ενώ το κράτος χρωστάει σε όλη την άλλη αγορά τεράστια ποσά.

Τέταρτον, οι κρατικές ενισχύσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν καταχρηστικά για πελατειακούς και ψηφοθηρικούς λόγους, ήταν ένα από τα μεγάλα ζητήματα που οδήγησαν τη χώρα στην κατασπατάληση πόρων, στην αποδυνάμωση της λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού, στην επιβολή τεράστιων προστίμων που αναγκαστήκαμε να τα πληρώσουμε και στην τελική αποβιομηχανοποίηση, γιατί οι επιχειρήσεις είχαν μάθει να λειτουργούν με ενισχύσεις.
Η επιστροφή στη βιομηχανία ζάχαρης των χρημάτων που χρωστάει το δημόσιο (7 εκατ) θα έπρεπε να γίνει, πλην όμως για τα υπόλοιπα μέχρι τα 30 εκατ., είναι προφανές ότι θα υπάρξει εμπλοκή της επιτροπής ανταγωνισμού. Πέραν του ότι δεν θα πάνε στους παραγωγούς, αλλά για πληρωμές χρεών χωρίς παραγωγική δυναμική.

Πέμπτον, χαρίζει τα πρόστιμα στην εφορία σε όσους χρωστάνε πάνω από ένα εκατ. ευρώ, άσχετα εάν είχαν δημιουργήσει τις οφειλές πριν από το 2010 και χωρίς η ρύθμιση να εξασφαλίζει τουλάχιστον την πληρωμή της αρχικής οφειλής. Αλήθεια τι πελατειακές σχέσεις εξυπηρετεί αυτή η ρύθμιση, εις βάρος όλου του άλλου λαού που θα κληθεί να πληρώσει τα ελλείμματα αυτά των μεγαλο-οφειλετών; Αυτό είναι το νέο ύφος διακυβλερνησης;

Πέραν όλων αυτών, μένουμε έκπληκτοι που επαναφέρουν το ζήτημα της Ολυμπιακής, δημιουργώντας ρήγματα στο σημερινό περιβάλλον αερομεταφορών που τουλάχιστον δεν χρειάζεται κρατικές ενισχύσεις αλλά αντίθετα φέρνει μεγάλα κέρδη στο δημόσιο.
Δυστυχώς η κυβέρνηση ταχύτατα καταστρέφει μέρα με τη μέρα, ΠΝΠ με ΠΝΠ, όχι μόνο τα πολιτικά της ερείσματα αλλά και τα ηθικά.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s