734384_146407675521048_1780842659_n

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ
ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ…..”Ε, ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;”

Από τις 31 Ιανουαρίου ακόμη, είχαμε προειδοποιήσει τη κυβέρνηση με δημόσια τοποθέτησή μας, για τα λάθη που κάνει στη διαπραγμάτευση καθώς και για το πως θα κινηθούν οι εταίροι μας.
Δυστυχώς σήμερα επιβεβαιωνόμαστε κατά γράμμα δυσάρεστα, αφού… “στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”

Η αλαζονική άγνοια, ο ερασιτεχνισμός και η καθηλωτική ιδεοληψία της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών της κυβέρνησης, έφεραν τη χωρα στο χειρότερο σημείο που βρέθηκε ποτέ, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, ακυρώνοντας ανεύθυνα τις θυσίες που κατεβλήθησαν.

Δεν έχει τη δικαιολογία κανείς πλέον από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να καπηλεύεται τον πατριωτισμό και να κομπορημονεί ψευτοπερήφανα, όσο και αν προσπαθούν να εφεύρουν εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.
Σε σύγκριση με όλες τις άλλες κυβερνήσεις του παρελθόντος, είχε την ασθενέστερη αντιπολίτευση και την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για να επιτύχει μία επωφελή συμφωνία.

Όσον αφορά τους εξωτερικούς εχθρούς που επικαλείται, ήταν γνωστό από τη πρώτη στιγμή το πως θα κινηθούν η Γερμανία, οι ΗΠΑ, οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμη και η Ρωσία που έλκει υστερόβουλα τη κυβέρνηση σε ένα λασπώδες έδαφος με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις (δείτε τη δημόσια ανακοίνωσή μας της 31 Ιανουαρίου όπου περιγράφουμε όλα αυτά με απόλυτη ακρίβεια).

Σε μία διεθνή διαπραγμάτευση όπου διακυβεύονται ισχυρά συμφέροντα, όλα αυτά αποτελούν τις παραμέτρους που ένας επαγγελματίας, γνώστης του διεθνούς περιβάλλοντος, πρέπει να λάβει υπ’ όψη στη στρατηγική του. Δεν θα βάδιζε τυχαία, συναισθηματικά, έρμαιο των συμφερόντων και των βουλήσεων του καθενός, ψάχνοντας απελπισμένα προς κάθε κατεύθυνση για στηρίγματα, χωρίς καμία γνώση των επιπτώσεων κάθε πράξεως του και χωρίς λογική συνέπεια στην υποστήριξη των συμφερόντων της χώρας. Και οπωσδήποτε δεν θα επιβάρυνε τις συνομιλίες με προσωπικές ιδιαιτερότητες, κάνοντας τον εαυτό του μέρος του προβλήματος της ίδιας της διαπραγμάτευσης.

Δυστυχώς όλα αυτά τα προσωποπαγή, οι ιδεοληπττκές εμμονές, ο ερασιτεχνισμός, η αλαζονεία της άγνοιας μαζί με την εμφάνιση όλο και περισσότερου αυταρχισμού, συνοψίζονται αποκαλυπτικά στην έκφραση σημαντικού στελέχους της κυβέρνησης ….” ε, και τι έγινε!!! ”

Στέλιος Φενέκος

πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών”

One response »

 1. Να μου επιτραπεί να εκφράσω μερικές διαφορετικές απόψεις επί συγκεκριμένων αντικειμενικών ζητημάτων.

  Πρώτον, δεν είναι η χειρότερη κατάσταση από την στιγμή της κρίσης. Η χειρότερη ήταν όταν ξανά και ξανά τα τελευταία πέντε χρόνια οι «δεξιοί/αστοί/ελίτ» της συμφοράς μας έριξαν τον ογκόλιθο στην χαράδρα. Οι Σίσυφοι τώρα επιχειρούν να τον ανεβάσουν στην κορυφή τραβώντας τον με κλωστές. Γιατί κλωστές μόνο έμειναν όταν η χώρα είναι καταχρεωμένη εκατοντάδες δισεκατομμύρια, όταν οι «δεξιοί/αστοί/ελίτ» και οι αεριτζήδες νέα και άλλα τζάκια έβγαλαν στο εξωτερικό δισεκατομμύρια, «φημολογείται» μπορεί να είναι και δισεκατομμύρια.
  Δεύτερον, δεν είναι καπηλεία του πατριωτισμού να πάει κανείς στα Ίμια και στο Φαρμακονήσι και οι «δεξιοί/αστοί/ελίτ» της συμφοράς μας να γράφουν στα tweets τους «προκαλέσαμε τους τούρκους».
  Τρίτον, δεν είναι η χειρότερη κατάσταση όταν ναι μεν είναι ερασιτέχνες οι των εξ Εξαρχείων ορμώμενοι (ποτέ δεν κυβέρνησαν εξάλλου ενώ κόντρα τους πάει περισσότερο η «δεξιοί/αστοί/ελίτ» της συμφοράς μας παρά όσοι εκτός συνόρων εποφθαλμιούν την ανεξαρτησία μας) πλην κάθονται όχι πάνω σε ένα κράτος αλλά πάνω σε μια φούσκα που κατασκεύασαν οι «δεξιοί/αστοί/ελίτ» της συμφοράς μας και του οποίου η αναποτελεσματικότητα είναι μνημειώδης (να μην ξεχνάμε και τα πέντε τελευταία χρόνια που όλο υποσχέσεις αλλά καμιά μεταρρύθμιση δεν έγινε).
  Τέταρτον, είναι ένα πράγμα η αναποτελεσματικότητα και οι λανθασμένοι χειρισμοί και άλλο η ετοιμότητα των «δεξιοί/αστοί/ελίτ» της συμφοράς μας να εκποιήσουν με χέρια και με πόδια ότι μας ανήκει και που με κόπο και μόχθο αποκτήσαμε τα τελευταία διακόσια χρόνια.

  Σταματώ εδώ λέγοντας ότι βρισκόμαστε σε κατηφορικό μονόδρομο. Δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν ακόμη όπως και ιδεολογικές ή κομματικές παρωπίδες. Αφού οι «δεξιοί/αστοί/ελίτ» της συμφοράς μας αυτοακυρώθηκαν και αυτό-αναιρέθηκαν για πάντα [εκτός και αν καταντήσουμε να υπακούσουμε στις προσταγές του Σούλτζ και μας πάρει το ποτάμι οπότε μας αξίζει ότι πάθουμε ή θα πρέπει να επαναστατήσουμε για να μην το πάθουμε] μπροστά μας δεν έχουμε Θεούς για να θαυμάσουμε. Έχουμε την «επιλογή» να ριχτούμε στο ποτάμι του αργού θανάτου του Σούτλζ ή να στηρίξουμε το κράτος που αξιώνει και παλεύει (το πώς το κάνει ναι σηκώνει κριτική αλλά όχι αυτά που ακούμε από τους δράστες της συμφοράς μας)

  Θεωρώ πως τα πιο πάνω δεν είναι υποκειμενικά ή άλλως πως. Εάν θεωρούμε την πατρίδα έσχατη λογική και την επιβίωσή της θέσφατο είναι αντικειμενικά και αξιολογικά ελεύθερα και το δίλημμα είναι εάν θα πέσουμε στα βρώμικα ποτάμια του αργού θανάτου ή εάν θα παλέψουμε στηρίζοντας το κράτος που για πρώτη φορά, όπως και να το κάνουμε, διεκδικεί το εθνικό συμφέρον. Το ότι το παρόν πολιτικό σχήμα είναι μεταβατικό δεν χρειάζεται καν να το πούμε. Το ζήτημα είναι κατά πόσο στην μάχη που δίνουμε να αυτοσυντηρηθούμε θα υπάρξει «ανάσα» ή εάν δεν μας την δίνουν και θα πρέπει να δώσουμε σκληρή μάχη (πχ με στάση πληρωμών εντός ευρώ) να στηρίξουμε όλοι το κράτος μας. Οι περισσότεροι Έλληνες, νομίζω, παρά τους φόβους, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα θα πουν «προς Θεού όχι ψευτοαστούς, ψευτοδεξιούς, ψευτοφιλελεύθερους και άλλους που με τον ένα ή άλλο τρόπο απέδειξαν ότι τους παίρνουν τα ποτάμια και ότι δεν έχουν την παραμικρή τύψη γι’ αυτό.

  • ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ. ΤΟ ΑΒΑΣΤΑΚΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΟΣ http://wp.me/p3OlPy-OE
  • ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΚΑ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ http://wp.me/p3OlPy-Ua
  • Ιδεολογίες και Ελληνική Εθνική Στρατηγική http://wp.me/p3OlPy-Qh

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s