koinonia axion FACEBOOK political party

Δευτέρα, 26η Μαΐου 2014

Αγαπητοί φίλοι,

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η εκλογική διαδικασία που έδειξε σε πρώτη ανάγνωση τα παρακάτω:

 1. Όπως είχαμε προβλέψει, το παλαιοκομματικό σύστημα έχει πολύ βαθιές και γερές ρίζες. Οι παλαιοκομματικοί ανακάμπτουν θριαμβευτές, αφού πρώτα κρύφτηκαν μέσα στο Σύριζα, στην Ελιά και σε μικρότερους σχηματισμούς.
 2. Ο λεγόμενος μεταρρυθμιστικός χώρος απέτυχε να αρθρώσει λόγο, αφού δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα δυναμικό πόλο με προοπτική.
 3. Οι ψήφοι στους φασίστες δεν μπορούν πλέον να ερμηνευθούν ως αντίδραση, αλλά θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον, αφού οι εκλογές ανάδειξαν και εναλλακτικές δεξαμενές για να βρουν καταφύγιο οι διάφορες παραλλαγές της ακροδεξιάς. Ο κίνδυνος αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων με την αριστερά είναι περισσότερο από ποτέ προφανής.
 4. Το Ποτάμι ήταν ελκυστικό για τους πολίτες και φαίνεται να έχει τη δυναμική και την βούληση να εξελιχθεί.

Όσον αφορά την “κοινωνία αξιών” τα αποτελέσματα ήταν πολύ φτωχά, σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί.

Παρ όλα αυτά, διαπιστώσαμε με σιγουριά ότι, οι 21 χιλιάδες περίπου ψηφοφόροι μας είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι πολιτικά πολίτες και ψήφισαν την “κοινωνία αξιών” με πλήρη γνώση, με πολιτικούς και μόνο όρους, χωρίς υστεροβουλία και καιροσκοπισμό, χωρίς να επηρεασθούν από ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία εντυπωσιασμού.

Και αυτό ακριβώς μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι αποτελούν ένα πολύ ισχυρό πυρήνα ικανών ανθρώπων από όλη πλέον την Ελλάδα και από πολλούς επαγγελματικούς χώρους, που μπορούν να στελεχώσουν την “κοινωνία αξιών” με αποτελεσματικότητα, να ενισχύσουν την οργανωτική δομή της σε όλους τους τομείς, δίνοντας τη δυναμική που είναι αναγκαία για να αποτελέσει σημαντική και καθοριστική πολιτική δύναμη.

Συνεπώς, θα πρέπει να τελειώνουμε γρήγορα με την απαιτούμενη αυτοκριτική από τα επίσημα όργανα, που έχει δρομολογηθεί να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, και να προετοιμασθούμε για ένα μεγάλο συνέδριο, όπου θα συζητηθούν ανοιχτά όλα τα ζητήματα, θα εκλεγούν νέα στελέχη για να στελεχώσουν τις οργανωτικές δομές του κόμματος, έτσι ώστε να προετοιμασθεί η “κοινωνία αξιών” με τον καλύτερο τρόπο για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, που ήταν και παραμένει ο βασικός  μας στόχος.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που εμπιστευθήκατε την “κοινωνία αξιών” και μας τιμήσατε με τη ψήφο σας και ελπίζουμε στη συνέχεια να παραμείνετε κοντά μας, δουλεύοντας μαζί με συνέπεια και μεθοδικότητα για να ολοκληρώσουμε αυτό που όλοι μας οραματισθήκαμε.

Με αποφασιστικότητα, συνέπεια, εμμονή,
και πάνω απ’ όλα σεβασμό και εκτίμηση προς όλους εσάς.

Δημήτρης Μπουραντάς
Πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών”

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

4 responses »

 1. Με εντυπωσιάζει το ότι ενώ σχεδόν το πανελλήνιο έχει βαρεθεί το ίδιο κατεστημένο, τους υποκριτές και αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι ή κάποιος που μπορεί να φέρει την αλλαγή και που να νοιάζεται γι’ αυτόν τον άμοιρο τόπο, ρίχνει την ψήφο του όπου νά ‘ναι μη γνωρίζοντας ότι είναι το μοναδικό του όπλο. Δεν διαβάζει προγράμματα, αφήνεται να παρασυρθεί από λαϊκισμούς, εντυπωσιασμό λες κι αντέχει κι άλλο εξευτελισμό. Εδώ χωράει αυτό που λένε no comment! Θα ξυπνήσουμε άραγε κάποτε;

  Like

 2. Το πρόβλημα του μέσου πολίτη στην Ελλάδα είναι ότι δεν έμαθε ποτέ του να ερευνά πριν πράξει και αυτό φάνηκε από τις τελευταίες εκλογές, ο λαϊκισμός όπως αναφέρθηκε και στο παραπάνω κείμενο κέρδισε τις εντυπώσεις σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές με έπιανα να παραπλανούμε και να πιστεύω λόγια που ήταν απλά λόγια.
  Βεβαίως ο κομματισμός ακόμα καλά κρατεί φυσικά η αμάθεια αλλά και η επιπολαιότητα, όμως από συζητήσεις που είχα με αρκετούς συμπολίτες μου στις ηλικίες 20-45 από διάφορα σημεία της Ελλάδος κατάλαβα ότι οι σκεπτόμενοι-λογικοί-αμφισβητούντες άνθρωποι υπάρχουν δεν είναι ενωμένοι και περιμένουν κάτι να συμβεί αλλά η σπίθα άναψε θα γίνει φωτιά και τότε θα πρυτανεύσει η λογική, μην πτοήστε ο σκοπός είναι ποιο Ιερός από ποτέ αυτά τα χρόνια που ζούμε θα διδάσκονται στο μέλλον ως η πνευματική επανάσταση του ανθρώπου στον δικτάτορα του μυαλού του.

  Like

 3. Είμαστε σε μια περίοδο που οι πολίτες άρχισαν (κι εγώ αναμεσά τους) να ψάχνονται και να επαναπροσδιορίζουν τα πιστεύω τους. Δεν λέω οτι δεν είναι απογοητευτικό το αποτέλεσμα αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος και καλύτερη προώθηση των ιδεών. Ο κόσμος στρέφεται σε αυτό που πιστεύει οτι θα φέρει την αλλαγή στην Ελλάδα και πρωτού προλάβει να κατασταλάξει λίγο, απογοητεύεται όπως για παράδειγμα έγινε με το Δημιουργία ξανά! Θέλει χρόνο και…αποδείξεις. Εξάλλου προέκυψαν τόσα κόμματα και μάλιστα πολλά έχουν κοινούς στόχους κι έτσι έχουμε όλοι μοιραστεί απο εδώ και από εκεί. Επίσης να προσθέσω οτι πολλοί κουρασμένοι ψηφοφόροι ψηφίσανε σύριζα για λόγους στρατηγικής. Είναι αυτοί που ακόμα δεν ξέρουν ακριβώς τι θέλουν αλλά ξέρουν τι δεν θέλουν και αυτό είναι η Ν.Δ. και η πολιτική της. Αυτά πρόσεξα και άκουσα εγώ. Μπορεί και να είμαι λάθος…

  Like

 4. Άλλη μία απόδειξη ότι το υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα καταβροχθίζει ανερυθρίαστα κάθε υγειή προσπάθεια για αλλαγή και ανάκαμψη.
  Ο μεστός πολιτικός σας λόγος, η αύρα σας, τα μάτια που σε κοιτάνε μόνο με σεβασμό, οι αλήθειες σας και οι ικανότητες σας δεν θα περάσουν απαρατήρητα.
  Ήταν η πρώτη δύσκολη προσπάθεια αφύπνισης και ενημέρωσης του λαού μας, ο οποίος όμως ζαλισμένος και εξαντλημένος δεν είχε την δύναμη να σκεφτεί λογικά , είδε μόνο επιφάνεια, άκουσε μόνο παχιά λόγια από λαοπλάνους ρήτορες κι ακούμπησε πάλι τις ελπίδες του σε χάρτινους πύργους.
  Όμως εμείς όλοι που σας πιστεύουμε αποτελούμε ένα μικρό αλλά υγειή πυρήνα, ικανό να κάνει τη διαφορά σύντομα. Συνεχίστε τον αγώνα σας για το καλό αυτού του τόπου.
  Η αγάπη μας θα στηρίζει κάθε βήμα σας.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s