koinonia axion LOGO

Παρασκευή, 11η Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ” ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ κ. ΘΑΝΟ ΟΡΦΑΝΟ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ, ΜΕ ΤΟΝ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ “ΑΛΙΜΟΣ: ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ”

Η ‘’κοινωνία αξιών’’ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υποστήριξη της στην υποψηφιότητα του κ. ΘΑΝΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ ως Δημάρχου Αλίμου, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΑΛΙΜΟΣ: ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ».

Η ‘’κοινωνία αξιών’’ πιστεύει σε μία ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, στελεχωμένη υπερκομματικά με τους ικανότερους συμπολίτες μας.

Ο κ. ΘΑΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ, γεννήθηκε μεγάλωσε και ζει στον Άλιμο. Τελείωσε το Λεόντειο λύκειο Ν. Σμύρνης και σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ. Είχε συμμετοχή στο 1ο και το 2ο Μεταδικτατορικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ.

Εργάσθηκε στο Νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” και στο Δημ. Νοσοκομείο “Ελπίς”. Είναι αν. Διευθ. Επεμβατικής Ακτινολογίας στο Γεν. Περιφερειακό Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”  και μέλος της ακτινολογικής εταιρίας και της Ευρωπαϊκής Επεμβατικής Ακτινολογίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας από το 1998 έως το 2001.  Από το 1996 μέχρι το 1999 ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΠΙΚΠΑ καθώς και του ΚΕΣΥ.  Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, με την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση στην ομάδα του ΝΟΚ όπου πρωταγωνίστησε για αρκετά χρόνια στην Α’ Εθνική.

Από το 1994 και επί τρεις συνεχείς τετραετίες εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημ. Σύμβουλος. Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αλίμου την τετραετία 1999-2002. Διετέλεσε πρόεδρος των σχολικών επιτροπών του 10ου Νηπιαγωγείου, του 9ου Δημοτικού σχολείου και του 5ου Γυμνασίου.

Είναι παντρεμένος με την αρχιτέκτονα-μηχανικό Δήμητρα Σκούρτη, έχουν ένα γιο.

Ηγείται ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου που συνδυάζει την εμπειρία και την γνώση με την ανανέωση και την φρεσκάδα. Μιας ενωμένης και, αποφασισμένης, δημιουργικής ομάδας, που αποτελείται από ανθρώπους με ήθος, πολίτες διαφορετικών ηλικιών και επαγγελμάτων, με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές, που σκοπό έχουν να δώσουν λύση στα ζητήματα του Αλίμου και να αξιοποιήσουν στο μεγαλύτερο βαθμό, τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.

Εκτός του έργου που έχει παρουσιάσει ως Δήμαρχος μέχρι σήμερα, σημαντικές είναι δύο νέες προτάσεις που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση: «Το πρόβλημα με τις λαϊκές αγορές, όπου όλοι θέλουν λαϊκή αγορά, αλλά κανείς κάτω από το σπίτι του, γιατί τα σκουπίδια, ο θόρυβος και το κυκλοφοριακό επιβαρύνουν αυτές τις περιοχές. Προτείνει λοιπόν, ως αντισταθμιστικό όφελος για την ταλαιπωρία των περίοικων να απαλλάσσονται και να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι κάτοικοι των δρόμων αυτών για όσο διάστημα λειτουργεί η λαϊκή».

Η δεύτερη σπουδαία πρόταση αφορά στους νέους επιχειρηματίες: «‘Όσοι νέοι έως 35 χρονών ανοίγουν καινούργιες επιχειρήσεις στον Άλιμο, να απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη για ένα έτος. Έτσι δίνεται κίνητρο στους νέους να εγκατασταθούν στην πόλη, να της δώσουν παραγωγική ζωντάνια και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s