ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ»

Τις θέσεις και τις προτάσεις της “κοινωνίας αξιών” για τα προβλήματα της χώρας και την ευρωπαϊκή προοπτική της, με αφορμή και την κάθοδο της στις προσεχείς ευρωεκλογές παρουσίασε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» στη Λάρισα, ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Μπουραντάς.

Ο καθηγητής κ. Μπουραντάς, αφού δήλωσε χαρούμενος για την παρουσία του στον τόπο που μεγάλωσε (κατάγεται από το Αχίλλιο Φαρσάλων), παρουσίασε το κόμμα του τονίζοντας πως «αυτό στηρίζεται σε πολίτες με αδιαπραγμάτευτες αξίες αποδεδειγμένες από τη διαδρομής μας, όπως αυτές της ακεραιότητας, της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, της ταπεινότητας, σε πολίτες με ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία και εφαρμογή των διοικητικών και ηγετικών ικανοτήτων και οπωσδήποτε με δημοκρατικές αντιλήψεις».

Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο της “κοινωνίας αξιών”, ο κ. Μπουραντάς δήλωσε ότι «θα αποτελείται από πρόσωπα με πλήρη επίγνωση της έννοιας του ενεργού πολίτη και του λειτουργήματος, της σημασίας της κοινωνικής συνεισφοράς και τα οποία δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν φήμη, εξουσία, να πλουτίσουν και να κάνουν ‘’επαγγελματική πολιτική καριέρα’’. Δηλαδή, άνθρωποι που επιδιώκουν να δώσουν νέο νόημα στη πολιτική, μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα, τις επιλογές, τις συμπεριφορές και την αποτελεσματικότητά τους ως άτομα και ως ομάδα».

Ο ΑΛ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Στο πλευρό του προέδρου της “κοινωνίας αξιών”, τόσο στην συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε, όσο και στην κεντρική εκδήλωση ήταν ο νεαρός Ελασσονίτης βιοκαλλιεργητής Αλέξανδρος Θεοδωράκης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουραντά «ο κ. Θεοδωράκης θα είναι ο εκπρόσωπος του νομού Λάρισας στο ψηφοδέλτιο, ενώ σε αυτό θα βρίσκεται ένας ακόμη Θεσσαλός. Στρατηγική επιλογή μας είναι να φέρουμε στην πολιτική τους νέους και ν’ καλλιεργήσουμε το έδαφος για μια νέα ηθική και ικανή γενιά πολιτικών απελευθερωμένων από τις κατεστημένες νοοτροπίες, ιδεοληψίες, στερεότυπα και παθογενείς συμπεριφορές».

Από την πλευρά του ο νεαρός Ελασσονίτης, ο οποίος είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και υλοποιεί πρωτοπόρα προγράμματα στον τομέα της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, υποστήριξε πως «χρέος της νέας γενιάς είναι να περάσει από τον ρόλο του καταγγέλλοντα σε ρόλο πρωταγωνιστή, να συμμετέχει ενεργά στο νέο γίγνεσθαι και να βάλει την δική της πινελιά ακόμη και στο ευρωπαϊκό σκηνικό».

Ο ΣΤ. ΦΕΝΕΚΟΣ

Παρών στην παρουσίαση του κόμματος “κοινωνίας αξιών” στη Λάρισα ήταν ένας ακόμη γνώριμος στην τοπική κοινωνία. Ο ναύαρχος εν αποστρατεία Στέλιος Φενέκος, ο οποίος υπήρξε μαθητής στη Λάρισα, αγωνίστηκε την περίοδο 1970-75 με την μπασκετική ΕΑΛ στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Σήμερα ευελπιστεί να διακριθεί ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα ¨κοινωνία αξιών” στο οποίο είναι αντιπρόεδρος.

Προβάλλοντας την ξεχωριστή πολιτική ιδεολογία του κόμματος, σε σχέση με τα υπόλοιπα ο κ. Φενέκος ανέφερε ότι «εμείς πιστεύουμε στις αξίες και δεν τις ξεπουλάμε, έχουμε ολοκληρωμένη πολιτική ιδεολογία και την κάνουμε πράξη, είμαστε “ριζοσπάστες” και όχι απλοί “μεταρρυθμιστές”, εντάσσουμε την έννοια «κοινωνική/κοινοτική οικονομία», επιδιώκουμε ήθος στον πολιτικό ανταγωνισμό και ένα νέο πολιτικό πολιτισμό. Ακόμη στην “κοινωνία αξιών” ελίτ είναι οι νέοι μας, τα μέλη μας εκφράζονται ορθολογικά, τεκμηριωμένα, δεν είναι φανατικοί, ούτε «στρατευμένοι», είναι άτομα αυτόνομα, χωρίς «αρχηγούς-μεσσίες», χωρίς «κανόνες πίστεως» και φυσικά έχουμε ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, όπως, για παράδειγμα, για την οικονομία και το κράτος.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Σάββατο η “κοινωνία αξιών” θα βρίσκεται στο Βόλο και την Κυριακή στη Καρδίτσα και στα Τρίκαλα.

Γ. Ρούστας

Πηγή: http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=21&aid=68498#.UzeDOfl_vEd

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s