Aγαπητοί φίλοι,

είμαι υποψήφιος διότι εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε μια πρωτότυπη, εναλλακτική αλλά ήδη δοκιμασμένη πρόταση που αφορά όλους τους Αθηναίους.

Dec 2012 2447

Η πρόταση έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και βασίζεται σε ένα πλήρες οργανόγραμμα ουσιαστικής αξιοποίησης των ικανοτήτων και των ενδιαφερόντων πολύ μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας.

Κεφαλαιοποιούμε την δημιουργική απασχόληση του κάθε πολίτη μέσα σε ένα μοντέλο επενδυτικής ανταποδοτικής οικονομίας που αλληλοστηρίζεται με την ρεαλιστική οικονομία.

Το εφαρμόσαμε ήδη στην οργάνωση ”Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο”  περισσότεροι από 1000 καλλιτέχνες και δημιουργήσαμε ήδη τρία διεθνή φεστιβάλ που στηρίζουν τον θεματικό τουρισμό, το εμπόριο, την οικονομία, την εκπαίδευση και την κοινωνική συνοχή της Αθήνας.

Η επιτυχία σφραγίστηκε από την συνεχή υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, του Συλλόγου Ξενοδόχων Αττικής κ’ Αργοσαρωνικού και από πολλούς άλλους φορείς.

Η νέα μεγάλη υπερ-οργάνωση ”Αθηναϊκά πολιτιστικά δίκτυα” που γεννήθηκε από την ένωση του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου με άλλες ομάδες πολιτών, επαγγελματιών και ανθρώπων του πνεύματος και των επιστημών, είναι σε θέση να εφαρμόσει το μεικτό αυτό οικονομικό μοντέλο σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας των Αθηνών.

Ξετυλίξαμε το κουβάρι της ανάπτυξης από τον πολιτισμό που είναι η βαριά βιομηχανία της Αθήνας. Πάνω σ’ αυτό στήνουμε μια νέα τουριστική πολιτική, μια νέα οικολογική θέση, μια άλλη αντιμετώπιση της καθημερινότητας, μια νέα κοινωνική πολιτική και με την ευρεία συμμετοχή της κοινωνίας θα καταφέρουμε να αναμορφώσουμε την Αθήνα.

Λάβετε υπ’ όψη ότι ο Δήμος της Αθήνας ως ενδιάμεσος φορέας είχε πρόσφατα στην διάθεσή του 175 εκατομμύρια ευρώ με μηδενική ίδια συμμετοχή από ΕΣΠΑ κι έπονται και πολύ περισσότερα. Όμως οι επιλογές αυτής της Δημοτικής αρχής είναι οι αναπλάσεις ακινήτων και όχι οι ουσιαστικές επενδύσεις ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας και πολλών άλλων κοινωνικών προβλημάτων.

Η κοινωνική ευαισθησία αυτής της Δημοτικής αρχής αρκέστηκε στα συσσίτια για τα οποία είναι πολύ υπερήφανη.

Η δική μας κοινωνική ευαισθησία θέλει να στηρίξει την ψυχολογία και την αξιοπρέπεια των Αθηναίων που ωθούνται αδίστακτα απ’ όλα τα κέντρα εξουσίας και από αυτήν την Δημοτική αρχή προς στην πλήρη ανέχεια. Τι κι αν την συνοδεύουν με συσσίτιο όταν έχουν προκαλέσει την απόλυτη κοινωνική κατάθλιψη!

Κάποιοι με γνωρίζετε ως μουσικοσυνθέτη και μουσικό, κάποιο άλλοι ως μάνατζερ, κάποιοι άλλοι ως βιολόγο και κάποιοι άλλοι απλά ως άνθρωπο.

Σας επανασυστήνομαι ως γέννημα θρέμμα αυτής της σπουδαίας πόλης, ως κάτοικος μιας γειτονιάς του κέντρου, ως απλός σας συμπολίτης που μεγαλώνω το παιδί μου με τις ίδιες δυσκολίες και τους ίδιους φόβους με τους δικούς σας.

Σας επανασυστήνομαι ως ο συμπολίτης σας που θυσιάζει πολλά (εργασία, καρριέρα, επαγγελματικές σχέσεις, οικογενειακή γαλλήνη) για να προτείνει μια δοκιμασμένη λύση ώστε να βγούμε από τα ατέρμονα αδιέξοδα και για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν σ’ εμάς.

Θέλω να σας εξομολογηθώ πως:

Την αγάπη του κοινού την εισπράττω πολλές φορές ως καλλιτέχνης. Πιστέψτε με είναι πολύ πιο γλυκιά από αυτήν που εισπράττει ένας πολιτικός.

Την ικανοποίηση της δημιουργίας την βιώνω ως συνθέτης σε καθημερινή βάση, εννίοτε ως βιολόγος και νοιώθω πολύ ευτυχής και τυχερός γι’ αυτό.

Την οικονομική μου αποκατάσταση μετά την εμπλοκή μου με τα κοινά εδώ και τέσσερα χρόνια απλώς την ταλαιπωρώ.

Το μόνο ψώνιο που έχω, είναι να γίνουμε όλοι μαζί, οι Αθηναίοι που ξύπνησαν από το λήθαργο και άρχισαν να ξαναγράφουν ιστορία.

Και η ιστορία δεν γράφεται με χρήμα αλλά με έργα πολιτισμού. Ο πολιτισμός για τον οποίον σας μιλάω δεν είναι συναυλιούλες ή παραστασούλες όπως κάποιοι θέλουν να λένε, αλλά η βάση στην οποίαν μπορούμε να χτίσουμε ανθρώπινες αξίες, καινούργια διπλωματία, οικονομία, τουρισμό, κοινωνική συνοχή και γαλλήνη και τόσα άλλα που απλά θα μας κάνουν ευτυχισμένους. Που απλά θα στείλουν την κατάθλιψη αυτής της πόλης μακρυά.

Κλείνω λέγοντας σας πως οι μεγαλύτεροι εχθροί αυτής της πόλης ήταν οι Δαναοί και οι Σπαρτιάτες.

Σκεφτείτε πολύ ποιους θα στείλετε στον δεύτερο γύρο.

Θέλω να πιστεύω πως η θέλησή σας θα είναι να βρεθούν τα Αθηναϊκά πολιτιστικά δίκτυα μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο.

Υγεία και χαρά

Μάριος Στρόφαλης

Πηγή: http://www.strofalis.gr/home.html

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s