Διότι αντιπαραβάλει έργο στις γειτονιές, τους δρόμους και τα πάρκα της Αθήνας μας με την εικονική πραγματικότητα του success story και τη φαντασίωση του «λεφτά υπάρχουν». 

Διότι αντιπαραθέτει όραμα και σχέδιο για την Αθήνα μας στις υποσχέσεις και τα συνθήματα.

Διότι αντιπαρατάσσει τα «Αθηναϊκά Πολιτιστικά Δίκτυα» στους κομματικούς στρατούς.

Διότι δεν ονειρεύεται την εξουσία να αποφασίζει και να διατάζει, αλλά καλεί τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να αλλάξουμε όλοι μαζί την Αθήνα μας, συμμετέχοντας καθημερινά τόσο στη λήψη των αποφάσεων, όσο και στην υλοποίησή τους.

Διότι δεν παρουσιάζει τον εαυτό του ως τον ικανότερο διαχειριστή της μιζέριας των ελλειμμάτων και των περικοπών, αλλά προτείνει ένα καινοτομικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης της Αθήνας μας, το οποίο αξιοποιεί το έμψυχο δυναμικό της και το φυσικό πλούτο της, τον πολιτισμό.

Διότι δε στηρίζει την υποψηφιότητά του σε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και σε μηχανισμούς νομής της εξουσίας, αλλά την αιτιολογεί πειστικά με κεντρική ιδέα την Αθήνα της κοινής ελπίδας, της κοινής προσπάθειας και της κοινής ευημερίας όλων των Αθηναίων, την Αθήνα της γνήσιας και λειτουργικής συλλογικότητας, την Αθήνα με κέντρο τον άνθρωπο, ο οποίος ξαναπαίρνει τη ζωή του στα χέρια του.

Ο Μάριος Στρόφαλης πρέπει να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Αθηναίων, διότι οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι πρέπει, επιτέλους, οι ίδιοι να γίνουμε η αλλαγή, την οποία θέλουμε να δούμε στην Αθήνα μας. Και ο Μάριος Στρόφαλης προσωποποιεί γοητευτικά την έκφραση αυτής ακριβώς της ανάγκης όλων μας…

Χρήστος Γκορίτσας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της “κοινωνίας αξιών”

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s