Χαντζόπουλος 21_1_2014

©Δημήτρης Χαντζόπουλος “Τα Νέα” 21.01.14

Η απόδραση Ξηρού από τις φυλακές κατάφερε να διχάσει πάλι τη Ελληνική κοινωνία, να γελοιοποιήσει τη χώρα, να κινήσει υπόνοιες για τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών, για την ανεπάρκεια του σωφρονιστικού συστήματος, σπέρνοντας πάλι αμφιβολίες και υποψίες.

Όταν συνελήφθησαν τα στελέχη της 17 Νοέμβρη, είχαν εκφρασθεί λογικές απόψεις ότι η οργάνωση δεν είχε ξεκαθαρισθεί πλήρως και ότι κορυφαία στελέχη της δεν είχαν συλληφθεί.

Σήμερα, μετά από 12 χρόνια η συζήτηση ξανανοίγει. Δεν θα σταθούμε στο τι είπε ο Ξηρός, με τη διεστραμμένη λογική του. Η δημοσιοποίηση όμως του βίντεο Ξηρού χωρίς περιορισμούς μας γέννησε απορίες. Γιατί δημοσιεύθηκε; Τι φαρισαϊσμός είναι αυτός να συμφωνούν όλοι ότι δεν πρέπει να προβάλουμε αυτά που λένε οι τρομοκράτες και από την άλλη να δημοσιεύονται όσα λέει ένας στυγνός εγκληματίας; Και μην πει κανείς περί δημοκρατίας και λογοκρισίας, γιατί ο Ξηρός είναι ένας στυγνός εγκληματίας, αμετανόητος, που λειτουργεί εις βάρος της κοινωνίας και συνεπώς δεν μπορεί η ίδια η κοινωνία να του δίνει δημόσιο βήμα.

Το χειρότερο είναι ότι με αυτές τις ανεύθυνες πρακτικές, ένας κοινός εγκληματίας αποκτά δημοσιότητα και αναβαθμίζεται σε είδωλο, με τις συνακόλουθες επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό.

Και αυτές μπορεί να είναι από το να παρασύρει μερικούς αφελείς νέους με κακή παιδεία και να ξυπνήσει πάλι μερικά απολιθώματα του παρελθόντος, μέχρι του να δούμε ένα ‘’τυφλό’’ κτύπημα λόγω της εσωτερικής του ανάγκης να αποδείξει ότι ηγείται. Μία ‘’δεύτερη ευκαιρία’’ για να αποδείξει ότι δεν τον χαρακτηρίζει η συμβιβαστική στάση που είχε από τότε που συνελήφθη (εξ ου και καμώνεται ότι θεωρούσε υποχρέωσή του να ξεγελάσει αυτούς που τον εμπιστεύθηκαν ανοήτως).

Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος, οι δημόσιες δηλώσεις του, που προβλήθηκαν ευρέως, να τον εγκλωβίσουν σε μία ανάγκη να φανεί συνεπής με αυτές και να ‘’κτυπήσει’’ τυφλά, γιατί οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες να σχεδιάσει και να οργανώσει επιλεκτικά είναι μηδαμινές.

Ας ελπίσουμε ότι οι διωκτικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τις δυνατότητες που έχουν και θα τελειώνουμε γρήγορα με τα απόβλητα. Επίσης ελπίζουμε να πήραν όλοι οι εμπλεκόμενοι το μάθημά τους, ευχόμαστε χωρίς θύματα αυτή τη φορά.

Στέλιος Φενέκος

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s