Συνεργασία στο ευρωψηφοδέλτιο

Ξαφνικά, αγχωμένα, θυμήθηκαν όλοι τις συνεργασίες, μια ανάσα πριν τις ευρωεκλογές. Κάποιοι, με περίσσεια ”δημοκρατικότητας”, καλούν όλους τους άλλους να ενταχθούν στο σχήμα τους, υπό την ηγεσία τους ‘’εννοείται’’!!!  Άλλοι πάλι ψάχνουν για την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, είτε σε ξενιστές, είτε αλλάζοντας όνομα, πιστεύοντας ότι έτσι θα ξαναμπούν αμόλυντοι στο ‘’παιχνίδι’’, με τα ίδια μυαλά της μικροπολιτικής όμως.

Η “κοινωνία αξιών” και οι “Δημοκρατικοί” (η μόνη συνεργασία που πέτυχε και συνεχίζει να προχωρά, γιατί έγινε με δημοκρατικούς, συνεπείς και καθαρούς όρους) έχουν κάνει μία πρόταση εδώ και μήνες: “ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ” – ΤΟ “ΝΕΟ” ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ “ΑΥΡΙΟ”http://wp.me/p2SV3s-xO ). Προτείνουν την έκθεση στις εκλογές, με κοινό ευρωψηφοδέλτιο, όσων πολιτικών σχηματισμών και κινήσεων έχουν συναφείς θέσεις για την Ευρώπη, χωρίς κομματικό χαρακτήρα, αλλά με τους ικανότερους, που να μπορούν να εκπροσωπήσουν δυναμικά τη χώρα στα ευρωπαϊκά όργανα, χωρίς αρχηγικά καπελώματα, χωρίς πόλεμο για να μπουν οι “δικοί μας” κλπ.

Έκτοτε, πολλοί προσπάθησαν να διαμορφώσουν τις δικές τους κακέκτυπες προτάσεις συνεργασίας, οι οποίες βασίζονται σε ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους και δεν καταφέρνουν να κρύψουν τις ηγεμονικές βλέψεις και τις υστερόβουλες προσωπικές επιδιώξεις.

Η “κοινωνία αξιών” και οι “Δημοκρατικοί” συνεχίζουν να διαβουλεύονται με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και πολιτικές κινήσεις, επιδιώκοντας να διευρυνθεί η ομάδα αυτών, που με αρχές μπορούν να συνεργασθούν αποτελεσματικά, για την βέλτιστη εκπροσώπηση της χώρας μας στο ευρωκοινοβούλιο.

Στέλιος Φενέκος

Αντιπρόεδρος της “κοινωνίας αξιών”

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s