koinonia axion LOGOΟ αξιωματικός που αποκάλυψε στο Onalert ότι υπήρξαν “πιέσεις” προς το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο για να ληφθεί απόφαση υπέρ της λύσης Σάφα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά γράφει ένα άρθρο κόλαφο. Ο κ.Φενέκος είχε εκφράσει τις διαφωνίες τους για όλα όσα γράφει ενώ φορούσε τη στολή του κι όχι μετά.

Γράφει ο
ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Υποναύαρχος ε.α
Αντιπρόεδρος “κοινωνίας αξιών”

Η υπόθεση των υποβρυχίων συνεχίζει να φθείρει την πολιτική ζωή του τόπου, να απαξιώνει πρωθυπουργούς, αρχηγούς κομμάτων, πολιτικούς, και δημόσιους λειτουργούς, επηρεάζοντας την συνολική διαχείριση της οικονομικής κρίσης και τη ζωή όλων μας.

Μεσούσης της κρίσης κλείνονται συμφωνίες καταχρηστικές, εκατοντάδες εκατομμύρια εκταμιεύονται και δεν ξέρουμε που πάνε, ποιος τα πήρε, τι έργο παράχθηκε, ενώ από την άλλη πλευρά τα ναυπηγεία δεν δουλεύουν, οι εργάτες μένουν χωρίς δουλειά, τα υποβρύχια παραμένουν άχρηστα κουφάρια, και η κυβέρνηση προσπαθεί να διασωθεί, καλύπτοντας τα σκάνδαλα και διασώζοντας για μία ακόμη φορά τους βασικούς υπεύθυνους των κάκιστων συμφωνιών.

Το χειρότερο από όσα έκανε ο κος Βενιζέλος είναι ότι νομιμοποίησε τη παρανομία, αξιοποιώντας με την νομικίστικη αντίληψη που τον διακρίνει τις αδυναμίες του θεσμικού πλαισίου. Είναι χαρακτηριστική περίπτωση στη πολιτική ζωή του τόπου νομοθέτη, που δεν προσπαθεί να διορθώσει τα κενά του θεσμικού πλαισίου, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει τέτοια για να καλύψει κακές πολιτικές, καταχρηστικές συμφωνίες και να συγκαλύψει ευθύνες και σκάνδαλα.

Η κυβέρνηση έχει σφιχταγκαλιαστεί σε ένα θανάσιμο χορό με τον κο Βενιζέλο, που στερεί πλέον κάθε ελπίδα από το πολιτικό σύστημα να αυτοκαθαρθεί και να απεγκλωβιστεί από το πάτο που βρίσκεται τώρα.

Ο δε πρωθυπουργός, κρύβεται πίσω από όλα αυτά, εγκλωβισμένος στην αυτό-εικόνα του, αδυνατώντας να δώσει τη λύση που όφειλε. Ψέματα η κάθαρση που ισχυριζόταν, ψέματα η χρηστή διαχείριση των χρημάτων που δίνει από το υστέρημα του ο απλός πολίτης, ψέμα η βούληση, ψέμα το κτύπημα της γροθιάς στο τραπέζι που το κάνει δημόσια πολλάκις, μοιάζει με ”τικ” πλέον.

Το κακό με τους πολιτικούς ‘’παλιάς κοπής’’ είναι ότι εγκλωβίζονται με τους λαϊκισμούς, τις υποσχέσεις, τις διαπλεκόμενες σχέσεις και μετά για να μην αποκαλυφθούν και φανούν ασυνεπείς είτε κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί είτε λένε μεγαλύτερα ψέματα για να καλύψουν τα ψέματα και τα λάθη του παρελθόντος.

Και έτσι δημιουργείται ο φαύλος κύκλος του ψεύδους, της αναποτελεσματικότητας και της διαπλοκής. Η αρχική επιλογή (το ψέμα, το λάθος, η διαπλοκή), μπαίνει στο DNA της πολιτικής τους και απλά αναπαράγεται κάθε φορά μεγαλύτερο, σε κάθε απόφαση, σε κάθε πράξη τους.

Δεν γίνεται να διορθωθεί η μετάλλαξη, απλά χειροτερεύει.

Πηγή: http://www.onalert.gr/stories/me-ta-ypovryxia-to-politiko-systima-epiase-pato

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

One response »

  1. […] Στέλιο Φενέκο, υποναύαρχος εν αποστρατεία, ο οποίος παραιτήθηκε από κορυφαία θέση στο πολεμικό ναυτικό το …, κατηγόρησε την ηγεσία του Ναυτικού για […]

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s