koinonia axion LOGO

Μπουραντάς Ημερησία ΒέροιαΗ επίσκεψή του στη Βέροια χθες το μεσημέρι απροσδόκητη. Όμως αυτό λίγη σημασία θα μπορούσε να έχει, μπροστά στη συνάντηση και στην κουβέντα που αναπτύχθηκε μεταξύ μας, στον όμορφο χώρο του “ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ”, εκφράζοντας με απλό, κατατοπιστικό και περιεκτικό λόγο, τις απόψεις του για το σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, αλλά και την προσπάθεια που χρειάζεται (όσο ποτέ άλλοτε) να αναγεννηθεί η Ελλάδα και να τραβήξει μπροστά, μέσα από την εμπέδωση κανόνων, αρχών και αξιών.

Ο λόγος, για τον κ. Δημήτριο Μπουραντά, πρόεδρο του πολιτικού σχηματισμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ», ο οποίος μάλιστα φρόντισε πολύ γρήγορα να δώσει το ερέθισμα, για να ξεκινήσει η συζήτηση μαζί του, κάνοντας λόγο για το πολιτικό σύστημα.

«Το πολιτικό σύστημα είναι ένα σύμπλεγμα κομματικού συνδικαλισμού, συμφερόντων και ΜΜΕ» είπε και συνέχισε, λέγοντας: «Το πολιτικό σύστημα καταρρέει, βρίσκεται σε ρευστοποίηση. Δυστυχώς όμως η κατάρρευση προήλθε από την καταστροφή της χώρας μας. Σήμερα έχουμε 1 εκατομμύριο ανθρώπους, που έχασαν τη δουλειά τους. Ως χώρα έχουμε γίνει το παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγή. Άρα το σύστημα δεν μπορεί να αναγεννηθεί, για λόγους συμφερόντων και πολιτικού προσωπικού. Και αυτό για τρεις λόγους: Πρώτον, ότι ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του καριέρα. Δεύτερον, είναι ανεπάγγελτο και ανίκανο για να κυβερνήσει. Τρίτον, ότι έχει μια νοοτροπία, η οποία εκφράζει σαθρό πολιτικό προσωπικό, που γέννησε το φαινόμενο της “Χρυσής Αυγής” και τη ναζιστική βία. Η “Χρυσή Αυγή” είναι το παιδί της αιμομιξίας των πολιτικών και κατεστημένων κομμάτων».

Μνημόνια και Ανεργία

Κληθείς να σχολιάσει το πως βλέπει την υιοθέτηση της πολιτικής της κυβέρνησης με τα μνημόνια, έκρινε αυτά “άδικα κοινωνικά, δεν είναι αποτελεσματικά και δεν δίνουν ανάπτυξη”. Ενώ αναφερόμενος στα δυσθεώρητα επίπεδα, που βρίσκεται η ανεργία σήμερα στην Ελλάδα (η οποία μάλιστα, σύμφωνα με εκτίμηση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, θα ανέλθει στο εφιαλτικό ποσοστό 34% μέχρι το 2016), σημείωσε πως “δεν πρόκειται να κατέβει, ένεκα των πολιτικών που εφαρμόζουν και με το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας”.

«Ανάγκη να υπάρξει νέο πολιτικό προσωπικό»

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι “η οικονομική, πολιτική και κοινωνική χρεοκοπία έχει ως αιτία την αξιακή χρεοκοπία” τονίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να υπάρξει νέο πολιτικό προσωπικό, που θα έχει νέα νοοτροπία και τις ικανότητες. Δηλαδή, την τεχνογνωσία και τις αξίες, που θα εξασφαλίζουν μία έντιμη, χρηστή και αποτελεσματική διακυβέρνηση. Κάτι που πρακτικά σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον διαμορφώνει εθνικό, συνεκτικό, στρατηγικό, βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, που θα βασίζεται σε μετρήσιμο. Και δεύτερο, θα υπάρχει κράτος και θεσμοί, που θα μπορέσουν να υλοποιήσουν ένα σχέδιο αποτελεσματικά”.

Το όραμα της “Κοινωνίας Αξιών”

Όσο για το τι πρεσβεύει η “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ” στη σημερινή Ελλάδα; “Πιστεύουμε ότι η χώρα διαθέτει πλούσιους πόρους. Ένα λαό με αδυναμίες και πολλές αρετές. Τις οποίες θα αξιοποιήσει αποδοτικά, αποτελεσματικά, ανταγωνιστικά. Μπορεί η Ελλάδα να γίνει χώρα πρότυπο και πρωτοπόρος σ’ όλους τους τομείς: Στη δημοκρατία, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην παιδεία και αλλού. Αυτό είναι το όραμα της “Κοινωνίας Αξιών” είπε ο κ. Μπουραντάς, δίνοντας συγχρόνως και το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα της “Κοινωνίας Αξιών”. “Είμαστε κοινωνικό κέντρο,που σημαίνει πρακτικά ότι θέλουμε ένα ανταγωνιστικό μοντέλο παραγωγής, βασισμένο στην υλική επιχειρηματικότητα και σε ένα ουσιαστικό κράτος”.

“Τρεις διαφορές και με τα άλλα κόμματα”

Μάλιστα, ο κ. Μπουραντάς έκανε γνωστό ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της “Κοινωνίας Αξιών”, επισημαίνοντας ότι “δεν λέει ευχολόγια και θα έχει συγκεκριμένες θέσεις”. Επιπλέον, προσδιόρισε και τις διαφορές με τα άλλα κόμματα, λέγοντας: “Δεν βλέπουμε την πολιτική σαν καριέρα. Στηριζόμαστε σε μια μεταϊδεολογία, που ξεπερνάει παραδόσεις, ιδεολογία που δεν μπορεί να απαντά στα σημερινά προβλήματα. Διαθέτουμε την τεχνογνωσία για το πως διαμορφώνουν υπηρεσιακά και στρατηγικά σχέδια και πως υλοποιούνται αυτά”.

Ολοκληρώνοντας την ενδιαφέρουσα αυτή κουβέντα μας, ο κ. Μπουραντάς στάθηκε στον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα περιφερειακά Μ.Μ.Ε., κρίνοντας ότι “έχουν ανοιχτές πόρτες και θα βοηθήσουν στην προώθηση των θέσεων της “Κοινωνίας Αξιών”.

Και δύο λόγια για τον πρόεδρο του πολιτικού σχηματισμού, “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ”, κ. Δημήτριο Μπουραντά. Ο κ. Μπουραντάς είναι καθηγητής Μάνατζμεντ μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών και βραβευμένος συγγραφέας με 5 ευπώλητα βιβλία για το κοινό, ένα εκ των οποίων μάλιστα (που τιτλοφορείται «Όλα σου τα ΄μαθα, μα ξέχασα μια λέξη») ξεπέρασε σε πωλήσεις στην Ελλάδα τις 200.000. Επίσης ο ίδιος πραγματοποιεί περί τις 120 ομιλίες το χρόνο στην Ελλάδα, προσκεκλημένος από Δήμους και Συλλόγους.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

Πηγή: http://www.imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/koinwnnia/topika/item/4392-o-proedros-tis-koinonias-aksion-dimitris-mpourantas-stin-hmerhsia.html

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s