koinonia axion LOGO

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η “κοινωνία αξιών” προτρέπει όλους τους Δημοκράτες πολίτες αυτής της χώρας να στηρίξουν τη Δικαιοσύνη στην προσπάθειά της εναντίον των κατηγορουμένων της ΧΑ, και ελπίζει ότι θα ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στο δύσκολο έργο της, με την δέουσα ανεξάρτητη λειτουργία της, προς όφελος της Δημοκρατίας.

Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι συνταγματική απαίτηση και θα πρέπει όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί να αναλογισθούν τις ευθύνες τους.

Στην περίπτωση της παραπομπής των μελών της ΧΑ, η κυβέρνηση, χάριν των ευκαιριακών πολιτικών σκοπιμοτήτων, πίεσε τις διωκτικές αρχές να προβούν σε βεβιασμένες ενέργειες, ενώ η ίδια, δια στόματος και του πρωθυπουργού, αναλώθηκε σε μεγαλοστομίες και υπερφίαλες ρητορικές.

Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά ασέλγησε στο όνομα της Δημοκρατίας, όταν καταχρηστικά το εκμεταλλεύθηκε, για να αναδείξει, ως μείζονα πολιτική επιτυχία, τις επιπόλαιες πράξεις και εκτιμήσεις της, προκειμένου να καλύψει τις μακροχρόνιες ολιγωρίες της, τον πολιτικό καιροσκοπισμό της και την μικρόνοη αντίληψή της για το ίδιο της το ρόλο στην διακυβέρνηση και στην Δημοκρατική λειτουργία.

Όταν, όμως, την πολιτική της χώρας τη διαμορφώνουν απροκάλυπτα, με δημόσιες μάλιστα παρεμβάσεις, οι “Λαζαρίδης, Φαήλος, Μπαλτάκος κλπ”, τότε είναι αναμενόμενο να χορεύουν οι “Κασσιδιάριδες”, οι “Λαγοί” και οι κάθε λογής φασίστες, τραμπούκοι και παράνομοι.

Η “κοινωνία αξιών” πιστεύει ακράδαντα ότι, η αντιμετώπιση της ΧΑ, στο σημείο που της επέτρεψαν να φθάσει, δεν είναι μία υπόθεση που θα τελειώσει εύκολα με ρητορικές νίκες και με πολιτικές μεγαλοστομίες. Είναι ένας δύσκολος και σκληρός αγώνας που απαιτεί δημοκρατική συνοχή μεταξύ των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, συνέπεια και εμμονή των διωκτικών αρχών, ανεξαρτησία και απόλυτο επαγγελματισμό των δικαστικών λειτουργών. Απαιτεί εφαρμογή των νόμων, ανεξαρτησία των εξουσιών και σεβασμό του συντάγματος. Αλλά, πάνω απ’ όλα, απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα που θα απευθύνονται και θα ενημερώνουν την κοινωνία, ώστε να περιοριστούν τα φοβικά σύνδρομα, θα ενθαρρύνουν και θα προστατεύουν τους πολίτες, ώστε να καταγγείλουν τις παράνομες δράσεις της, θα απαιτούν από τις διωκτικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους στην δίωξη των εγκληματιών και στην ασφάλεια των πολιτών.

Η σημερινή αποφυλάκιση των “χρυσαυγιτών” δεν είναι το τέλος της διαδρομής. Όμως, για να έχει αποτέλεσμα η δικαστική εξουσία, καλά θα κάνει η κυβέρνηση να ζητήσει ό,τι συνδρομή είναι αναγκαία και από τις διεθνείς διωκτικές υπηρεσίες (έχει το παράδειγμα της 17ης  Νοέμβρη), ώστε να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα αποκαλύπτουν το ρόλο, τις δράσεις και τις εγκληματικές πράξεις κάθε “χρυσαυγίτη”, όσο ψηλά ή χαμηλά και αν είναι.

Ο φασισμός είναι απειλή για την Δημοκρατία και τη κοινωνία (και την ευρωπαϊκή) και απαιτεί συνεχή πολιτική εγρήγορση, συνεργασία, επαγγελματισμό και ακεραιότητα από όλες τις αρχές, καθώς και ανεξαρτησία και αποτελεσματικότητα των Δημοκρατικών εξουσιών για να καταπολεμηθεί.

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s