koinonia axion LOGO

Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι της «κοινωνίας αξιών»,

Η πατρίδα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι, τουλάχιστον μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η πολιτική χρεοκοπία της μεταπολίτευσης οδήγησε στην οικονομική, εθνική, κοινωνική, αξιακή χρεοκοπία. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα και δεν ελπίζουν τίποτα από αυτό. Αναγκαστικά και συνήθως με συναισθήματα θυμού, οργής, αγανάκτησης, φόβου, απόγνωσης και απελπισίας, επιλεγούν από τα υφιστάμενα κόμματα. Με αγωνία αναζητούν ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, μια έντιμη και αποτελεσματική διακυβέρνηση, ικανή να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την εθνική ανασυγκρότηση και την ολική επαναφορά της χώρας μέσα από ριζικές, εναρμονισμένες και συγχρονισμένες αλλαγές σε όλους τους τομείς.

Η αποστολή της «κοινωνίας αξιών» είναι να χτίσουμε από την αρχή την Ελλάδα που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας, ανατρέποντας τη πορεία προς την ολική καταστροφή, που με βεβαιότητα μας οδηγούν οι νοοτροπίες, οι πολιτικές, οι πρακτικές, η έλλειψη αξιών και ικανοτήτων και τα συμφέροντα των υφιστάμενων κομμάτων.

Αυτό το στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε με το μυαλό, τη ψυχή και τη καρδιά μας. Μπορούμε ν’ αποτελέσουμε μια εναλλακτική πολιτική επιλογή για τους πολίτες αν, με λογισμό και όνειρο, ο καθένας μας, ατομικά και όλοι μαζί, ως μια ομάδα, σκεφτούμε δημιουργικά, κάνουμε τα σωστά πράγματα σωστά και δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για το κοινό καλό και το μέλλον της πατρίδας.

Η προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Ολοκληρώσαμε σχεδόν το πρόγραμμά μας, αποκτήσαμε σχεδόν Πανελλαδική οργάνωση και υλοποιήσαμε, επιτυχώς, αρκετές εκδηλώσεις και άλλες επικοινωνιακές δράσεις. Η αθόρυβη δυναμική μας είναι εξαιρετική. Αλλά απαιτεί  από όλους μας χρόνο και προσπάθειες για να την αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά.

Τώρα, μπαίνουμε στη τελική ευθεία για τις εκλογές (ευρωεκλογές, αυτοδιοίκησης, βουλευτικές). Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να μην επιτύχουμε υψηλά εκλογικά ποσοστά και να μην εκλέξουμε βουλευτές. Γι’ αυτό, σας καλώ να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για το επόμενο διάστημα και να συνεισφέρουμε στον δύσκολο αλλά έντιμο, ειλικρινή και ιστορικά αναγκαίο αγώνα για τη πατρίδα μας.

Συγκεκριμένα, σας καλώ:

  • Να συμβάλετε στον πολλαπλασιασμό των μελών και των φίλων της «κοινωνίας αξιών».
  • Να συμμετέχετε ενεργά στο συνέδριο μας, για το οποίο θα ενημερωθείτε λεπτομερώς σύντομα.
  • Να διαδώσετε την «κοινωνία αξιών», την αποστολή, τις αξίες και τους στόχους της στόμα με στόμα, πόρτα – πόρτα και μέσω του διαδικτύου και των ΜΜΕ, ώστε να μας μάθουν, να μας αξιολογήσουν και να μας εμπιστευθούν όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες.
  • Να προσφέρετε ιδέες και προτάσεις, σε οτιδήποτε συμβάλλει στους στόχους μας.
  • Να συμμετέχετε, ως υποψήφιοι, στις εκλογές που κρίνετε, να προσελκύσετε και να προτείνετε υποψηφίους που συμφωνούν με τις αξίες, τα πιστεύω και τους στόχους μας.
  • Να συνεισφέρετε οικονομικά, στο μέτρο των δυνατών σας, και να ζητήσετε οικονομική ενίσχυση από πολίτες που θεωρούν ειλικρινή τον αγώνα μας, διότι δεν διαθέτουμε άλλους πόρους, όπως χορηγούς και κρατικές επιχορηγήσεις.

Να είστε σίγουροι ότι οι προσπάθειες μας δεν θα πάνε χαμένες. Μπορούμε να κάνουμε τομή στον πολιτικό πολιτισμό και στο πολιτικό σύστημα για το καλό της πατρίδας, το δικό μας και των παιδιών μας. Μπορούμε ν’ αποτελέσουμε την πολιτική δύναμη που θα σταματήσει την πορεία της χώρας προς την καταστροφή. Μπορούμε να το κάνουμε, έχουμε πυξίδα τη συνείδηση και τις αξίες μας. Μπορούμε, με λογισμό και όνειρο.

Είμαι σίγουρος ότι οι προσπάθειες μας θα δικαιωθούν και θα είμαστε υπερήφανοι που θα γράψουμε την ιστορία της Ελλάδας που αξίζει στους Έλληνες.

Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και κουράγιο για τον κοινό μας αγώνα, για μια κοινωνία αξιών.

Καθηγητής, συγγραφέας Δημήτρης Μπουραντάς

Πρόεδρος της «κοινωνίας αξιών»

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s