Νεανική Κοινωνία (χωρίς περιθώρια)

 

Ουρές χιλιάδων καλοφαγάδων έχουν σχηματιστεί από το πρωί έξω από ταβέρνες και εστιατόρια ολόκληρης της χώρας στα πλαίσια του εορτασμού για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%, αν και υπάρχουν μερικά σημεία στην εγκύκλιο που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σύγχυση σε μη κατόχους πτυχίου πυρηνικής φυσικής.

Φυσικά, δεν υπάρχουν τα ευτράπελα του παρελθόντος, όπως τότε με το διαφορετικό ΦΠΑ στην αλμυρή και τη γλυκιά μπουγάτσα, αν και η Κυβέρνηση δίνει αγώνα δρόμου ώστε να αποδείξει ότι η γελοιότητά της δεν έχει όρια.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την εγκύκλιο του υπουργείου, το τελικό ποσό χρέωσης για την κατανάλωση ενός αναψυκτικού στο μίνι μπαρ του ξενοδοχείου θα δίνεται με τη μορφή τριγωνομετρικής συνάρτησης που θα συνοδεύεται από βοηθητικό υλικό εγκεκριμένο από την Ένωση Μαθηματικών, προκειμένου να καταστεί πιο εύκολη η επίλυσή της από τον πελάτη.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά για τους τελευταίους 5 μήνες του 2013 με την προϋπόθεση ότι δε θα μειωθούν τα έσοδα του Δημοσίου, οπότε εάν μειωθούν θα εφαρμοστεί ΦΠΑ 83% παντού για να καλυφθεί η χασούρα, ενώ στόχος του μέτρου είναι να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, αλλά ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό στην Ελλάδα είναι να καταργηθούν οι φόροι, ώστε να μη χρειάζεται να φοροδιαφεύγει κανείς.

Την Τρίτη θα μοιραστούν στους επιχειρηματίες τα πρώτα 10.000 σήματα με λογότυπο τη φάτσα του Στουρνάρα που θα ειδοποιούν τους καταναλωτές για τις μειώσεις στις τιμές, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα τους κόβεται η όρεξη δια παντός, ενώ υπάρχει η σκέψη να μαρκάρονται με τατουάζ οι πελάτες που έφαγαν με μειωμένο ΦΠΑ για ακόμα μεγαλύτερη διαφήμιση του μέτρου.

Παράλληλα, υπολογίζεται ότι οι καταστηματάρχες θα χρειαστούν μερικές μέρες για να ρυθμίσουν τις ταμειακές μηχανές τους στο νέο καθεστώς ΦΠΑ, αν και οι περισσότεροι τις έχουν ήδη πειραγμένες και έκοβαν επί χρόνια μισές αποδείξεις προκειμένου να αποδίδουν χαμηλότερο φόρο, οπότε το μέτρο θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί από το 1980 με την ίδια εγγυημένη επιτυχία.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η μείωση του ΦΠΑ θα εφαρμοστεί και στα σουπερμάρκετ που προσφέρουν έτοιμο φαγητό, όπως ψητά κοτόπουλα, ενώ στα κατεψυγμένα κοτόπουλα θα διατηρηθεί το 23%, εκτός εάν ο πελάτης αποφασίσει να τα καταναλώσει εντός του καταστήματος μαζί με μια τηγανιά κατεψυγμένες πατάτες.

Το νέο μέτρο φαίνεται ότι έχει ήδη κερδίσει την αγάπη χιλιάδων λοβοτομημένων χρηστών στο instagram, αφού εκτός από πατούσες, παραπληγικές πόζες σε πάρτυ και τοπία με ηλιοβασίλεμα έχουν αρχίσει να ανεβάζουν και φωτογραφίες με αποδείξεις για να μοστράρουν τις νέες εξωπραγματικά μειωμένες τιμές που πλήρωσαν για ένα πιάτο γαρίδες σαγανάκι που σαβούρωσαν μαζί με άλλους 28 φίλους τους.

by To Skouliki Tom

Εδώ μειώσαμε τις τιμές! Ζητήστε την απόδειξη: facebook.com/TheThreeMooges

 

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s