Με 168 «ΝΑΙ» κι 123 «ΟΧΙ» υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα εντός του Κοινοβουλίου ενώ απέξω δεν υπήρχε ψυχή αφού ο λαός γιόρταζε ανοίγοντας σαμπάνιες στις παραλίες.
Το κλίμα μεταξύ των βουλευτών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ήταν πολύ φιλικό αφού όλοι ήξεραν ότι τελικά το νομοσχέδιο θα περάσει αλλά έκαναν ότι τσακώνονταν για να μην καταλάβουμε ότι είναι ξεπουλημένοι και πίνουν μπύρες στο κυλικείο της Βουλής γελώντας όλοι μαζί εις βάρος μας.
Το λόγο πήρε από τους πρώτους ο Ευάγγελος Βενιζέλος που δήλωσε με καμάρι ότι ουδέποτε υπήρξε αντιμνημονιακός, συμπληρώνοντας ότι το Μνημόνιο αποτελεί ιδέα κι οι ιδέες είναι αθάνατες εκτός κι αν πρόκειται για την ιδέα της Δημοκρατίας που έχριζε ευθανασίας.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν είναι πατριώτης γιατί επενδύει στο τέλος του κόσμου αντί να επενδύει στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας στις φαντασιώσεις του είναι Γκρίλο και Τσάβεζ αλλά μετά ξυπνάει κι ευχαριστεί το Θεό που δεν τον έκανε τόσο άσχημο όσο εκείνους.
Από τη μεριά του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τον Ιούνη του 2012 δεν έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία, αλλά η Ελλάδα τονίζοντας ότι είναι πολύ θυμωμένος με όσους δεν τον ψήφισαν και τώρα καλά να πάθουν που πεθαίνουν από την πείνα αλλά είναι αποφασισμένος να τους συγχωρέσει αν τον κάνουν Πρωθυπουργό.
Κατόπιν, ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά γιατί χωρίς αυτόν θα ήταν ακόμα στο 3% αφού κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον σιχαθεί ο λαός και να βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές με 70%.
Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πιστεύει στο λαό, παρόλο που ο λαός δεν πιστεύει στον εαυτό του, κι απευθύνθηκε στους άνεργους, τους φτωχούς και τους μετανάστες του εξωτερικού λέγοντας ότι δεν αποτελούν το βάρος της Ελλάδας, αλλά τη μόνη ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει εξουσία.
Βέβαια, την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί κι η Χρυσή Αυγή με αποτέλεσμα να δημιουργείται στους ψηφοφόρους κρίση ταυτότητας, αφού δεν ξέρουν αν πρέπει να είναι ακροδεξιοί ή αριστεροί, και δεν είναι καθόλου απίθανο μέσα στη σύγχυσή τους να κάνουν Πρωθυπουργό το Θάνο Τζήμερο.
Τελευταίος από όλους έφτασε στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, αφού ήταν πολύ απασχολημένος με σημαντικότερα ζητήματα, όπως η πώληση του ΟΠΑΠ στον κολλητό του για ένα κομμάτι ψωμί, κι ήξερε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας πρόσθετε τροπολογίες στο Πολυνομοσχέδιο μέχρι την τελευταία στιγμή οπότε δε μπήκε στον κόπο καν να το διαβάσει.
Παρόλα αυτά εμφανίστηκε αισιόδοξος υποστηρίζοντας ότι είναι απαραίτητο εφόδιο για έναν Πρωθυπουργό να βλέπει μόνο τη θετική πλευρά των γεγονότων – για τον ίδιο – και να παραβλέπει τη δυστυχία και την εξαθλίωση που προκαλεί με τις αποφάσεις του, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας δε θα αντέξει ούτε μια μέρα στην εξουσία γιατί είναι φλώρος και ψυχοπονιάρης.
Το highlight της βραδιάς ήταν ο κ. Μανιτάκης που πάσχιζε να υποστηρίξει τη νομιμότητα του νομοσχεδίου περί απολύσεων στο δημόσιο παρόλο που ο ίδιος με άρθρο του παλιότερα – όσο η ΔΗΜΑΡ ήταν ακόμα αριστερή – έκρινε αντισυνταγματικές τις απολύσεις, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να τον αποκαλέσει Μίστερ Χάιντ αφήνοντας σαφή υπαινιγμό ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι ο Δόκτωρ Τζέκιλ.
by To Skouliki Tom
(Παρέλειψα να αναφέρω ότι από χθες ο κατώτατος μισθός για εργαζομένους άνω των 25 ετών είναι € 490, αλλά δεν ήθελα να σας χαλάσω το κέφι Δευτεριάτικα. Έτσι κι αλλιώς, δε δουλεύουμε.)
(Η χθεσινή συνεδρίαση μου θύμισε εκείνη την τριήμερη εκδρομή στη Βουλή που είχα κάνει με την I Willi am και τον One Eyed Bert. Kαλά είχαμε περάσει.)
Μπόνους ανεργίας στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s