νεκροταφειοΣύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία συμμετείχαν 6.000 άτομα, το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία αναμένεται να μειωθεί 3-4 χρόνια ενώ ακόμα πιο λαμπρό διαγράφεται το μέλλον από άλλες έρευνες που κάνουν λόγο για μείωση από 7 έως 10 χρόνια, εξαιτίας της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο χώρο της Υγείας.

 Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος χαρακτήρισε κακόβουλες τις έρευνες που προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στο σχέδιο της Κυβέρνησης “Η Ελλάδα βλάπτει σοβαρά την υγεία”, επικαλούμενος επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας που δείχνουν μείωση της διάρκειας ζωής των Ελλήνων μέχρι και 20 χρόνια.

Αυτό είναι εξαιρετικά θετικό, αφού σημαίνει ότι το προσδόκιμο ζωής θα πέσει κάτω από το όριο συνταξιοδότησης, οπότε θα πεθαίνουμε πριν προλάβουμε να πάρουμε σύνταξη και τα ασφαλιστικά ταμεία θα γεμίσουν χρήμα ενώ το επίπεδο ζωής μας θα ισοσκελιστεί με εκείνο των αφρικανικών χωρών, οπότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πάψει κι επισήμως να μας αντιμετωπίζει ως ισότιμο κράτος-μέλος και θα μας πετάξει από το ευρώ μια ώρα αρχύτερα.

 Σε ερώτηση σχετικά με το 40% των ασθενών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλληλεπίδρασης με τα φάρμακα που λαμβάνουν, ο κ. Λυκουρέντζος, απάντησε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι καθ’ όλα έτοιμο να καταργήσει τη χορήγηση φαρμάκων – που κοστίζουν – και να γυρίσει σε προπολεμικές εφαρμογές θεραπείας όπως ο εξορκισμός, το ηλεκτροσόκ και το ξεμάτιασμα, με τις πρακτικές βουντού να βρίσκονται στα άμεσα πλάνα του Υπουργείου.

Κατόπιν, ο κ. Λυκουρέντζος, ανέδειξε την αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας, που παρουσίασαν οι έρευνες, ως πρωταρχικό στόχο της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας στις ηλικίες 18-25 ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί όσους συμπολίτες μας αυτοκτονούν καθημερινά καλώντας τους υπόλοιπους Έλληνες να παραδειγματιστούν από τον πατριωτισμό και την αυταπάρνησή τους.

Άμεσες είναι οι επιπτώσεις του Σχεδίου και στον τομέα της ψυχικής υγείας. Το άγχος κι η αβεβαιότητα έχουν προκαλέσει αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης αλλά αυτό δε χρειάζεται να μας προβληματίζει αφού, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, η κατάθλιψη απομονώνει το άτομο από την αρρωστημένη κοινωνία που μπορεί να δηλητηριάσει το μυαλό του με σκέψεις για αξιοπρεπή ζωή.

Αντίστοιχη αύξηση παρουσιάζουν και οι εξαρτήσεις, γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα περίοδο ανάπτυξης, αφού σημαίνει ότι οι Έλληνες έχουν πλέον πολλά λεφτά να ξοδεύουν σε χάπια, ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια, κι αυτό είναι πάντα προτιμότερο από το να ξεσηκώνεσαι και να διεκδικείς τη ζωή που σου παίρνουν μέσα από τα χέρια σου.

Κλείνοντας, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι τα στοιχεία των ερευνών είναι εντελώς συμπτωματικά κι ουδεμία σχέση έχουν με την κρίση, η οποία μόνο ως ευκαιρία μπορεί να λειτουργήσει αφού οι Έλληνες θα μάθουν επιτέλους να χαίρονται τα νιάτα τους και να ζουν την κάθε μέρα σαν να μην υπάρχει αύριο – αφού δε θα υπάρχει – αντί να μιζεριάζουν και να γκρινιάζουν, όπως κάνουν από την πρώτη στιγμή που ανοίγουν τα μάτια τους.

by To Skouliki Tom

(Ανέκαθεν ακούγαμε τη φράση “Η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της”. Ελλάδα όμως είναι οι Έλληνες. Είμαστε εμείς. Εμείς σκοτώνουμε τα παιδιά μας. Καθημερινά.)

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s