Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή στη Μεγαλόνησο η απόφαση του Eurogroup να κουρέψει τις τραπεζικές καταθέσεις, ώστε να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Κύπρου και να παραμείνει στο ευρώ.

Χιλιάδες Κύπριοι έσπευσαν στα τραπεζικά υποκαταστήματα προκειμένου να καταθέσουν όσα χρήματα είχαν ραμμένα στη φόδρα των στρωμάτων τους, αλλά τα βρήκαν κλειστά, οπότε άφησαν τα λεφτά απέξω μέσα σε χαρτοσακούλες.

Την ίδια στιγμή, ακόμα περισσότεροι καταθέτες έτρεξαν στα ΑΤΜ για να σηκώσουν τα λεφτά τους και να αρπάξουν τις χαρτοσακούλες, αλλά το μόνο που έβλεπαν στις οθόνες ήταν η Μέρκελ να τους κάνει κ***δάχτυλο.

Αυτό που ενόχλησε περισσότερο τους Κύπριους – που είναι υπεράνω χρημάτων – ήταν η προδοσία του Νίκου Αναστασιάδη, αφού δήλωνε προεκλογικά ότι δε θα υπογράψει για το κούρεμα, αλλά μετά θυμήθηκαν ότι είχαν πιστέψει πως ο Χριστόφιας είναι κομμουνιστής, οπότε χειρότερα δε γίνεται.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, διευκρίνισε ότι οι καταθέτες, σε αντιστάθμισμα των απωλειών τους θα λάβουν τραπεζικές μετοχές ίσης αξίας, καθώς κι αυτοκόλλητα Champions League για να συμπληρώσουν τη συλλογή τους στο άλμπουμ της Panini.

Ο Αντώνης Σαμαράς, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις, δήλωσε ότι οι θυσίες του κυπριακού λαού δε θα πάνε χαμένες και προέτρεψε τους Ελληνοκύπριους να παραδειγματιστούν από τους Ελλαδίτες και να κάτσουν στα αυγά τους για να μη χαλάσει η εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το ίδιο μέτρο και στην Ελλάδα, αφού οι Έλληνες δεν έχουν καταθέσεις και τα λεφτά τους χωράνε σε δαχτυλήθρα.

Τον ενθουσιασμό των Κύπριων και του κ. Σαμαρά, δε φαίνεται να συμμερίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που απείλησε το Νίκο Αναστασιάδη ότι αν δεν πάρει πίσω την απόφαση, θα δώσει εντολή στη ρώσικη μαφία να μετατρέψει την Κύπρο σε σύγχρονο γκούλαγκ, ενώ η σημαία της Ρωσίας θα ανεμίζει πάνω από τη γερμανική στο Προεδρικό Μέγαρο.

by To Skouliki Tom

(Τα ριάλια, ριάλια, ριάλια

τα σελίνια μονά και διπλά

τα μονόλιρα, πεντόλιρα και πού `ντα

ο πεζεβέγγης που τα `χει στη πούγγα, ω)

Πηγή: http://thethreemooges.blogspot.gr/2013/03/kourema-me-tin-psili.html

http://www.facebook.com/neaniki.koinonia.axion

http://www.facebook.com/groups/neaniki.koinonia.axion/

http://www.facebook.com/profile.php?id=100004726082329&fref=ts

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s