koinonia axion LOGO Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η “κοινωνία αξιών” βλέπει στην αγροτική παραγωγή  έναν από τους ασφαλέστερους και πιο αποτελεσματικούς δρόμους που μπορούν να μας οδηγήσουν μακριά από την κρίση. Συνεπής στην υπόσχεση που είχε δώσει στους πολίτες της Λαμίας, επέστρεψε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και  παρουσίασε το Αγροτικό της Πρόγραμμα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο  Τεχνικό Επιμελητήριο Φθιώτιδος με θέμα «Για Μια Σύγχρονη, Ανταγωνιστική Αγροτική Οικονομία».

Την εκδήλωση  προλόγισε ο Πρόεδρος της “κοινωνίας  αξιών”,  Δημήτρης Μπουραντάς, και στη συνέχεια έγινε  η παρουσίαση από την κ. Φροσελίνα Μπαχαρίου, υπεύθυνη τομέα ανάπτυξης,  του περιγράμματος και των βασικών αρχών «Οικονομικής Ανάπτυξης». Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις του τομέα αγροτικής ανάπτυξης από τον κ. Στέλιο Φενέκο, συντονιστή πολιτικού σχεδιασμού, με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη – Πως Ξεκινάμε» και του  Δρ. Ιωάννη  Χαραλαμπόπουλου, Γεωπόνου, με θέμα «Η Αγροτική Οικονομία ως Πλατφόρμα Ανάπτυξης». Την εκδήλωση συντόνισε η Επικοινωνιολόγος κ. Βάγια Τολιοπούλου,.

Μακριά από τις συμβατικές και αποτυχημένες λογικές που κυριάρχησαν και κυριαρχούν στο κατεστημένο πολιτικό σύστημα, η “κοινωνία αξιών” αντιλαμβάνεται τον αγροτικό τομέα ως μια ‘’πλατφόρμα πολλαπλής ανάπτυξης’’,  που μπορεί να συνδέσει προς όφελος της ελληνικής υπαίθρου, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την οικοτεχνία, τη βιοτεχνία – βιομηχανία αλλά και την περιβαλλοντική προστασία

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε συνοπτικά η δέσμη άμεσων μέτρων για την ανάταξη της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής καθώς και ο μεσομακροπρόσθεσμος σχεδιασμός. Επίσης, έγινε ανάλυση των πιο σύγχρονων τεχνικών προώθησης και διάδοσης των υψηλής ποιότητας προϊόντων που παράγει ο Έλληνας αγρότης. Τέλος, η “κοινωνία αξιών” έθεσε ως βασικό μέλημά της την ανάδειξη της σημασίας του αγρότη ως παραγωγική μονάδα και την αποδέσμευσή του από λογικές και πρακτικές που τον κατέστησαν επαίτη επιδοτήσεων. Η “κοινωνία αξιών” οραματίζεται τον αγρότη ως έναν αυτοδύναμο, ανεξάρτητο και πολυπαραγωγικό επιχειρηματία που μέσα από την αειφόρο εκμετάλλευση της υπαίθρου θα κρατά ανοιχτές τις εθνικές οδούς τους ανάπτυξης.

Κεντρικές θέσεις και συνθήματα της Αγροτικής Πολιτικής της “κοινωνίας αξιών ” είναι:

α) Ούτε εκατοστό αγροτικής γης αναξιοποίητο!

β) Η Αγροτική Οικονομία απαιτεί τo δικό της ανεξάρτητο εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό.

γ) Η διευθέτηση των χρήσεων γης και του χωροταξικού είναι πρώτης προτεραιότητας ενέργειες.

δ) Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αυξάνουν το κόστος της αγροτικής παραγωγής και ιδιαίτερη υποστήριξη της εξαγωγικής διάστασης.

ε) Αναγνώριση των ιδιαίτερων συνθηκών της αγροτικής εργασίας και των κινδύνων της με κατάλληλη θεσμική κάλυψη.

στ) Η ανάπτυξη και εισαγωγή εγχώριας τεχνολογίας στην αγροτική παραγωγή είναι αναγκαία και  πρέπει να είναι προσανατολισμένη στις δικές μας ποικιλίες και προϊόντα αρχικά, για καλύτερη εκμετάλλευση των πόρων της έρευνας

Η “κοινωνία αξιών” εκφράζει επίσης τον έντονο προβληματισμός της αναφορικά με την παγκόσμια τάση «μετάλλαξης» των τροφίμων, και δεσμεύεται για την σε βάθος επισκόπησή του θέματος.

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.369090179864940.87656.220792798028013&type=1&notif_t=like

DSC01504 DSC01480 DSC01486 DSC01490DSC01515 DSC01498 DSC01505 DSC01493

Πρόσκληση 24.2.2013

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s