I Willi am says: Είναι η επικοινωνία, ηλίθιε!

Με όλο το θάρρος homo sapiens, μου φαίνεται ότι δεν συνεννοούμαστε. Η ληστεία στον Βελβεντό ήταν η απόδειξη ότι χρειάζεσαι ακόμη πολλή δουλειά. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν από τα βασικά δηλαδή από το συμβολικό σου περιβάλλον και το πώς το επεξεργάζεσαι. Τις τελευταίες μέρες το συμβολικό σου περιβάλλον αποτελείται από τις φωτογραφίες των τεσσάρων δραστών της ληστείας σε δύο εκδοχές: πειραγμένες στο photoshop και στην αυθεντική μορφή τους.

Πρώτα βλέπεις τις πειραγμένες φωτογραφίες. Εκείνη τη στιγμή ενεργοποιείται στον εγκέφαλό σου ο εξής μηχανισμός:

  1. Το κράτος κυκλοφορεί τις φωτογραφίες των ξυλοκοπημένων. Σου φωνάζει «Σ’ έχω».
  2. Εσύ φοβάσαι μη φας ξύλο. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Φωνάζεις ‘είμαι νοικοκύρης και καλά να πάθουν τα κωλόπαιδα’.
  3. Το παιδί σου, που δε θέλει να σου μοιάσει όσο playstation και να παίζεις κι όσο cool και να νομίζεις ότι είσαι επειδή άφησες γένια, ήδη αρχίζει να κάνει πρόβες στον καθρέφτη για το πώς κρατάνε το καλάσνικοφ. Είναι μικρό και ταυτίζεται με τον κάθε Ρωμανό, που είναι γλυκούλης, δαρμένος και πολύ λυπημένος.
  4. Στο πάνελ που παρακολουθείς ακούς ότι φταίει η μάνα του Ν. Ρωμανού και κάθε Ν. Ρωμανού για τη ληστεία που διέπραξε ο γιος της. Tο πιστεύεις και οργίζεσαι με τις ανεύθυνες μανάδες που κάνουν μανικιούρ αντί να ψήνουν κουλουράκια και να μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά τους. Το κράτος βγαίνει λάδι. Με τις καλές μανούλες στο σπίτι το κράτος δε χρειάζεται να φτιάξει σωστά σχολεία, σωστούς θεσμούς, σωστούς δρόμους, σωστά νοσοκομεία. Θα μπορεί απλά να σε φορολογεί για να ξεχρεώνει τα χρήματα που δανείστηκε, γιατί δεν του έφταναν αυτά που έτρωγε από τους πενιχρούς φόρους που εισέπραττε από άλλους φτωχούς σαν κι εσένα. Τα υπόλοιπα θα τα κάνεις εσύ και κυρίως η μανούλα.
  5. Σε πέντε χρόνια το παιδί σου που έκανε πρόβες στον καθρέφτη θέλει να ανοίξει δικό του μαγαζί –γιατί το όραμα του μικρομεγαλοαστού είναι το δικό του μαγαζί, η τέχνη και η επανάσταση, ιδρύει την επαναστατική ομάδα «Στάχτη και Burberry’s». O κύκλος επαναλαμβάνεται και φταίνε όλοι, εκτός από σένα, με έμφαση στις μανάδες.

Πρόσεξε. Το κράτος δεν το έκανε αυτό με μια φωτογραφία μόνο. Είσαι συνένοχός του, γιατί δεν ξεστραβώνεσαι. Όταν για ένα φαινόμενο όπως η κρίση ή η ‘τρομοκρατία’ δεν θεωρείς ότι πρέπει να ασχοληθείς με λίγη κοινωνιολογία αλλά ακούς τα πάνελ, είσαι άξιος της μοίρας σου. Τα πάνελ ενισχύουν την γραμμή του κράτους σχολιάζοντας τις μανάδες και τις οικογένειες, γιατί νομίζουν (κι έχουν δίκιο) ότι αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνεις. Όλα, λοιπόν, καταλήγουν να είναι ‘οικογενειακά δράματα’. Έτσι κανένα φαινόμενο δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και κανένα πρόβλημα δεν είναι πολύ δύσκολο για σένα. Δε χρειάζεται να είσαι κοινωνιολόγος για να τα επεξεργαστείς. Αρκεί να είσαι κουτσομπόλης και κατινάρα. Τότε τα ξέρεις όλα και δε χρειάζεται να προσπαθείς να ξεστραβωθείς.

Η στραβομάρα σου φαίνεται από το γεγονός ότι χλευάζεις με ιδιαίτερο ζήλο τα πλουσιόπαιδα που κάνουν επανάσταση και τις μανάδες τους που τους διάβαζαν Μάριο Χάκκα. Εσύ που κοροϊδεύεις βέβαια δεν έχεις διαβάσει τίποτα, ίσως λίγο Θέμο, και το ξέρω. Γιατί αν είχες διαβάσει θα ήξερες ότι γενικά η επανάσταση είναι άθλημα που αφορά τους αστούς, με λίγες εξαιρέσεις σαν του Εμιλιάνο Θαπάτα. Εννοείται ότι οι «Σ.Τ.Π.Φ» δεν είναι η Φιλική Εταιρεία αλλά θα καλό είναι να μην μιλάς σαν να ξέρεις, γιατί είπαμε δεν ξέρεις.

Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές ο φίλος μου Tο Skouliki Tom μου έστειλε το εξώφυλλο μιας εφημερίδας πολύ υψηλής κυκλοφορίας και –ίσως- αναγνωσιμότητας. Λέει ότι οι τρομοκράτες κάνουν παιδομάζωμα και κινδυνεύουν τα παιδιά σου. Ξέρω ότι ο αγώνας μου είναι άνισος, γιατί εγώ γράφω στο «Όλοι για όλους» και ο Θέμος έχει κανάλια, αεροπλάνα και βαπόρια αλλά άκουσέ με homo sapiens. Το παιδί σου δεν κινδυνεύει από τους τρομοκράτες. Κινδυνεύει από την αμορφωσιά, από το σκοτάδι, από το κλειστό βιβλίο από τα δικά σου τα στερεότυπα και το φόβο, από το απαξιωμένο σχολείο. Σ’ αυτό το σχολείο κινδυνεύει να γίνει ηλίθιος και φασίστας σαν … .

Θέλω να αδράξεις την ημέρα homo sapiens, γιατί δε θα βρεις αλλού τρολ σαν και του λόγου μας που να έχουν όρεξη να σε διαφωτίσουν. Για περισσότερη φώτιση δες τη σελίδα ‘Τhe 3 Mooges’ στο facebook και κάνε like, αν σ’ αρέσει.

I Willi am

http://oloigiaolous.gr/site/i-willi-am-says-ine-i-epikinonia-ilithie/

http://www.facebook.com/neaniki.koinonia.axion

http://www.facebook.com/groups/neaniki.koinonia.axion/

http://www.facebook.com/profile.php?id=100004726082329&fref=ts

 

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s