koinonia axion LOGO

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος των ανοικτών εκδηλώσεων του νέου κόμματος “κοινωνία αξιών” σε 4 πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν  την 10/1/2013 στο Επιμελητήριο της Λάρισας, την 11/1/2013 στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, την 14/1/2013 στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα και την 21/1/2013 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στα Χανιά.

Το κύριο θέμα των εκδηλώσεων ήταν η Στρατηγική Ανασυγκρότησης της χώρας μας: Για μια Ελλάδα που Αξίζει στους Έλληνες, ενώ ομιλητές ήταν ο ιδρυτής και επικεφαλής της ‘’κοινωνίας αξιών’’ καθηγητής και συγγραφέας κ. Δημήτρης Μπουραντάς, ο συντονιστής πολιτικής και προγραμματικών θέσεων κ. Στέλιος Φενέκος και ο συντονιστής Οργάνωσης  κ. Δημήτρης Παπαγρηγοράκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μπουραντάς παρουσίασε το όραμα, την αποστολή του κόμματος και τους σκοπούς και τόνισε την ανάγκη “ολικής επαναφοράς” της χώρας με βάση ένα εθνικό  ρεαλιστικό στρατηγικό σχέδιο, που να στηρίζεται σε συνεκτικούς βραχυπρόθεσμους και μεσο-μακροπρόθεσμους στόχους και να περιλαμβάνει ριζικές και συντονισμένες αλλαγές σε όλους τους τομείς: κράτος, οικονομία, εργασία, επιχειρηματικότητα, έρευνα, παιδεία, δικαιοσύνη, υγεία, ασφάλεια, πολιτικό σύστημα, δημοκρατία, διαφθορά, φτώχεια  αλληλεγγύη. Θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την υλοποίηση των προαναφερόμενων είναι η αποτελεσματική διακυβέρνηση, με την αξιοποίηση των πιο ικανών και έντιμων που  διαθέτει η χώρα και ο Ελληνισμός, στο κράτος και στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και η κάθαρση, ο ανελέητος πόλεμος κατά της διαφθοράς και της παρανομίας.

Ο κ. Φενέκος παρουσίασε την πολιτική ιδεολογία της “κοινωνίας αξιών” και ανέλυσε τις θέσεις της για μια Δημοκρατία Συμμετοχής και τις προτάσεις αλλαγών στο Σύνταγμα. Επιπλέον, τονίστηκαν οι θέσεις του κόμματος στα εθνικά θέματα, όπως η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα, η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, καθώς και οι θέσεις για την οικονομική πολιτική, την παιδεία, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Η προσέλευση των πολιτών, παρά την νεαρή ηλικία του κόμματος, ήταν μαζική, το ενδιαφέρον τους έντονο και η συμμετοχή τους δυναμική με τοποθέτηση πλήθους ερωτημάτων τόσο για τα εθνικά, όσο και για τα τοπικά θέματα που τους απασχολούν.

Εντυπωσιακή ήταν, επίσης, η παρουσία των νέων, που ολοφάνερα αναζητούν εμπνευσμένο έρεισμα να τους παρακινήσει να ενδιαφερθούν για τα κοινά, καθώς και η παρουσία στελεχών της τοπικής οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας, που απεγνωσμένα ζητούν σταθερότητα και προοπτική, για την επιβίωση κατ αρχάς, αλλά και την πρόοδο των δραστηριοτήτων τους.

Στα πλαίσια των επισκέψεων, ο κ. Δ. Μπουραντάς εμφανίσθηκε στα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, όπου έδωσε εκτεταμένες συνεντεύξεις καθώς και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Συναντήθηκε επίσης και συνομίλησε με εκπροσώπους από τις τοπικές αρχές (αυτοδιοίκησης αλλά και οικονομικές) και επισκέφθηκε πολιτιστικούς συλλόγους, Μουσεία καθώς και το ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Χανιά, όπου συνομίλησε και με τον πρόεδρο του ιδρύματος.

Ήταν ολοφάνερο, για μια ακόμη φορά, ότι οι πολίτες συμμερίζονται το όραμα  για μια ‘’κοινωνία αξιών’’ για μια ‘’πολιτική αξιών’’, που δείχνει το σωστό δρόμο για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Φωτογραφικό αρχείο “κοινωνίας αξιών”http://www.flickr.com/photos/koinoniaaxion

Εκδήλωση Λάρισας

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.344083229032302.84007.220792798028013&type=3

Εκδήλωση Θεσσαλονίκης

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.344016482372310.83998.220792798028013&type=3

Εκδήλωση Χανίων

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.356356891138269.85664.220792798028013&type=3

Ημερολόγιο εκδηλώσεων Ιανουαρίου 2013

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s