koinonia axion LOGO

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, υπό τον συντονισμό της  κας. Ελένης Βουγιούκαλου και την επιμέλεια της κας. Μαρίας Τζιλιβάκη.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης στην κατάμεστη αίθουσα, ήταν ο ιδρυτής και επικεφαλής της ‘’κοινωνίας αξιών’’  καθηγητής και συγγραφέας κ. Δημήτρης Μπουραντάς, ο οποίος παρουσίασε το όραμα, τους σκοπούς και τους στόχους  για την ανασυγκρότηση της χώρας. Ακολούθως, ο συντονιστής πολιτικής και προγραμματικών θέσεων κ. Στέλιος Φενέκος παρουσίασε την πολιτική ιδεολογία της ‘’κοινωνίας αξιών’’, τις θέσεις της για μια Δημοκρατία Συμμετοχής και τις προτάσεις αλλαγών στο Σύνταγμα.

Τονίστηκαν  οι θέσεις στα εθνικά θέματα, όπως η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα, η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, καθώς και οι θέσεις για την οικονομική πολιτική, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, την παιδεία κλπ.

Βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Μπουραντά ήταν τα εξής:

«Η χώρα διαθέτει πλούσιους πόρους, σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και ένα λαό με ικανότητες και φιλότιμο, και πολλές άλλες αρετές, που μας επιτρέπουν να χτίσουμε μια χώρα πρωτοπόρα και πρότυπο σε όλους τους τομείς: στην οικονομία, στη δημοκρατία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στην οικολογία, στο κοινωνικό κράτος, στην κοινωνική ευημερία, στην ανθρώπινη ζωή. Μια χώρα ισχυρή και σεβαστή από τις άλλες στο πλαίσιο της Ε.Ε. Θέλουμε να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία αξιών.

Η ‘’κοινωνία αξιών’’ προτείνει την ανασυγκρότηση της χώρας με βάση ένα εθνικό συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο, που στηρίζεται σε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους και περιλαμβάνει ριζικές και ταυτόχρονες αλλαγές σε όλους τους τομείς: κράτος, οικονομία, εργασία, επιχειρηματικότητα, έρευνα, παιδεία, δικαιοσύνη, υγεία, ασφάλεια, πολιτικό σύστημα, δημοκρατία, διαφθορά, φτώχια, αλληλεγγύη.

Με την αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδίου μέσω της εφαρμογής σύγχρονων τεχνικών Οργανωτικής Διοίκησης, Διοίκησης των Αλλαγών και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Με την αξιοποίηση στη διακυβέρνηση, στο κράτος και στην τοπική αυτοδιοίκηση των πιο ικανών και έντιμων που διαθέτει η χώρα και ο Ελληνισμός.

Με την κάθαρση, τον ανελέητο πόλεμο κατά της διαφθοράς και της παρανομίας.

Με την ενσωμάτωση, συνεργασία και αξιοποίηση όλου του δυναμικού της χώρας και των Ελλήνων της διασποράς.»

Στη συνέχεια ακολούθησε ένας εξαιρετικά γόνιμος διάλογος, με όσους και όσες παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ήταν πολλοί τοπικοί παράγοντες, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες και  πολλοί νέοι. Η εκδήλωση ήταν εξαιρετικά επιτυχής.

Στα πλαίσια της επίσκεψης στα Χανιά, ο κ. Δ. Μπουραντάς συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Α. Βουλγαράκη και τον Δήμαρχο Χανίων κ. Ε. Σκουλάκη, επισκέφθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος K. Βενιζέλος», όπου συναντήθηκε με τον κ. Ν. Παπαδάκη και το Μουσείο Τυπογραφίας.

Ο κ. Δ. Μπουραντάς προσκλήθηκε και παραχώρησε  συνεντεύξεις στην Κύδων TV, στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης και στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα.

Η εκδήλωση αυτή της “κοινωνίας αξιών” ήταν η τέταρτη μιας σειράς ανάλογων, που έχουν προγραμματισθεί για τον Ιανουάριο, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.356356891138269.85664.220792798028013&type=3

ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013ανοικτή εκδήλωση του κόμματος “κοινωνία αξιών” στα Χανιά 21 Ιανουαρίου 2013

Ανοικτή εκδήλωση Χανίων 21_1_2013 (πρόσκληση ημερολογίου)

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

One response »

 1. O λόγος πρόχειρα αρθρωμένος, αδέξια (?) ασαφής… “Αερολογίες”, σχολίασε με μια ελαφρά αυστηρότητα, ένας ανταποκριτής. Προχειρότητα επιχειρημάτων. Χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά το ερώτημα που παραμένει είναι αν χρειαζόμαστε νέα κόμματα ή αν στην πραγματικότητα έχομε απλώς ανάγκη από νέες νοοτροπίες… Στο τελευταίο, που το υποστηρίζει και ο κ. καθηγητής, δεν μπορώ να αντιταχθώ…

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s