ΠΑΛΙ ΔΕΣΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Μετά από όλες τις εξελίξεις, που βλέπουμε για την παραπομπή του ΓΑΠ και του Ε. Βενιζέλου σε προανακριτική επιτροπή, θα διακινδυνεύσω μία εκτίμηση:

Ο Ε. Βενιζέλος με το όπλο της στήριξης της κυβέρνησης θα σύρει την ΝΔ να μην ψηφίσει την προανακριτική επιτροπή για ΓΑΠ και τον εαυτό του. Συνεπώς το προκάλυμμα ασφαλείας που έχτισε (με πολύ τέχνη και κόπο, θυσιάζοντας και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια του αυτή), λειτουργεί προς το παρόν ασφαλώς.

Η ΝΔ, επ’ ουδενί θέλει να ανοίξει μέτωπα τώρα που πάει να ρολάρει η κατάσταση. Πόσο μάλλον αφού ο χρόνος της πρότασης δεν συμπίπτει με ξεκάθαρη εκλογική πρωτοπορία (ενδεχόμενα εάν άκουγε τους σκληροπυρηνικούς, να ήθελε να ξεκαθαρίσει μια και καλή με τα βαρίδια και να πάει εκ νέου σε εκλογές, πράγμα απίθανο αυτήν την στιγμή). Θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη ευκαιρία για ρήξη, σε περίπτωση που δεν θα βγαίνει το πρόγραμμα, και να συμφωνήσει στην προανακριτική επιτροπή για ΓΑΠ (μόνο;;; απίθανο!!! γιατί θα την κατηγορούσαν ότι καλύπτει τον Ε. Βενιζέλο). Συνεπώς ή και οι δύο ή κανένας. (Ερώτημα εάν μπορεί να ελέγξει διαρροές!!!)
Σε κάθε περίπτωση μπαίνει σε περιπέτειες και δοκιμάζεται διπλά, έναντι της κυβερνητικής συνοχής, αλλά και έναντι της εικόνας της στο λαό.

Η ΔΗΜΑΡ δεν θα σηκώσει τη σημαία, παρά μόνο ευκαιριακά σε σχέση με τους άλλους.

Συνεπώς, μόνο ο Π. Καμμένος και η Χρυσή Αυγή έχουν πολιτικά οφέλη από μία τέτοια εξέλιξη.

Μάλιστα, επικοινωνιακά η Χρυσή Αυγή παίρνει το γλυκό από το στόμα του Π. Καμμένου. Και αυτό γιατί ο Π. Καμμένος κινείται σπασμωδικά μετά την τελευταία κρίση, με περιορισμένους σκοπούς, που είναι η συγκράτηση των απωλειών και η συσπείρωση (δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να μετασχηματίσει την κίνηση αυτή σε στρατηγική).

Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή διεκδικεί πάλι την πρωτοβουλία στο πολιτικό παιχνίδι, με στρατηγικούς πλέον στόχους. Και θα ανεβάσει τη ρητορική της και τις δράσεις της στο ζήτημα αυτό, για να προκαλέσει αφενός τριγμούς στο κυβερνητικό σχήμα, καταλογίζοντάς του απροθυμία κάθαρσης, αλλά και αφετέρου να αναγκάσει την ”αριστερή πτέρυγα” να τοποθετηθεί, συμπράττοντας(;;;) ή όχι μαζί της!!!!

Στέλιος Φενέκος

About Aristotelis Tsagkarogiannis

Fools say that they learn by experience. I prefer to profit by others experience.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s